Voor minder dan een tientje uit eten in Leiden

Leiden staat bekend als een echte studentenstad! Met haar schattige grachtjes aan de Nieuwe Rijn, de gezellige winkelstraat en de nuchtere ‘Leienaren’ is dit een stad waar je wilt wonen als student. Maar liefst 10 procent van de inwoners is student en daardoor is er altijd wel wat te beleven! Natuurlijk willen Leidse studenten ook wel eens uit eten, maar het liefst niet te duur ;). Wij zetten 5 restaurants op een rij waar je lekker én goedkoop kunt eten in Leiden! 

Goedkoop eten Leiden

La Bota

Een gezellig eetcafé in hartje centrum. Hier kun je simpele maar zeer smakelijke gerechten vinden voor een zachte prijsje. Zo bestel je al een dagschotel voor 7 euro per persoon en op ma/di/woe een biertje of wijntje voor 2 euro. Daarnaast serveren ze vlees, vegetarisch, vis en maaltijdsalades voor gemiddeld 11 euro per gerecht. Je kunt hier helaas niet reserveren mits je met 6 personen of meer bent. Ook ideaal dus voor een etentje met je klas of projectgroep! La Bota is gevestigd aan de Herensteeg 9.

uit eten in Leiden

Donatello’s

Bij Donatello’s vind je heerlijke pizza’s en pasta voor gemiddeld 7 á 8 euro per stuk. Daarnaast bieden ze ook andere gerechten zoals vlees, vis en vegetarische gerechten. Donatello’s is te vinden aan de Haarlemmerstraat 20, op loop afstand van de universiteit.

uit eten in Leiden

Holle Bolle Gijs

Bij dit gezellige café in de binnenstad betaal je voor een daghap maar 6 euro! Je kunt ook kiezen voor iets uitgebreiders zoals een 3-gangenmenu. Hier betaal je 19,50 voor en kun je helemaal zelf samenstellen. Holle Bolle Gijs is te vinden aan de Korte Mare 24.

Uit eten in Leiden

Eazie

Dit is soort snackbar met gezonde en verse maaltijden. Het concept is snel, makkelijk en betaalbaar. Eazie biedt vooral oosterse salades, wokmaaltijden en wraps die je helemaal zelf kunt samen stellen. Bij Eazie betaal je voor een wokmaaltijd gemiddeld 6 euro en voor een salade 4 euro. In Leiden is Eazie te vinden aan de Breestraat 157 en aan de Stationsweg 22.

L.V.V.S Augustinus (studentenvereniging)

Dit is de grootste studentenvereniging in Leiden met 1900 leden. De vereniging heeft haar eigen restaurant waar leden en niet-leden van harte welkom zijn. Een daghap kost je 4,50 (!) en een luxe schotel maar 7,50. De maaltijden bestaan bijvoorbeeld uit wraps of rijst met vlees, kip of vis. Augustinus is gevestigd aan Rapenburg 24.

Bekijk ook: 

  • Uit eten voor minder dan een tientje in Utrecht
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Enschede
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Nijmegen
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Delft
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Amsterdam
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Groningen

Plaats een reactie

Sitemap