Goedkoop eten in Groningen? Bekijk deze vijf hotspots!

Na Amsterdam en Utrecht is het nu de beurt aan dé studentenstad van het hoge Noorden: Groningen. Lekker eten buiten de deur kan in deze studentenstad ook zeker budgetvriendelijk. Wij hebben 5 hotspots geselecteerd waar jij als student kunt eten voor minder dan een tientje!

Goedkoop eten in Groningen

De Uurwerker

Deze studentenhotspot ligt aan de Uurwerkersgang 24 en is relatief bekend bij de Groningse studenten. De Uurwerker serveert pizza’s waarvan de meesten de 10 euro grens nog net niet aan tikken inclusief een glas bier, wijn of fris. Ga je voor iets duurder zoals een steak- of visgerecht dan betaal je ongeveer 12 á 15 euro per gerecht.

minder dan een tientje

Pappa Joe

Pappa Joe is een gezellige burgertent in hartje centrum (Folkingestraat  46) waar je met je studentenkaart een heerlijke burger verovert voor minder dan 10 euro! De menukaart bestaat voor het grootste deel uit diverse rundvleesburgers met van alles en nog wat. Maar voor de veggi’s niet getreurd, er zijn ook vegetarische burgers en salades verkrijgbaar.

minder dan een tientje

Drie Gezusters

Misschien wel de bekendste en leukste kroeg van Groningen. Hier kan je niet alleen stappen tot in de late uurtjes maar ook nog eens heerlijk en redelijk goedkoop eten. De meeste gerechten op de kaart zijn wel ietsie duurder dan een tientje maar wanneer je niet zo’n grote eter bent kun je hier prima eten voor +/-10 euro.  De Drie Gezusters is te vinden aan de Grote Markt 36-39.

minder dan een tientje

Het Feest

Het Feest biedt iedere dag drie feestmenu’s vanaf €5,95. Ook wanneer je van de kaart bestelt, blijf je altijd onder een tientje. Het gerecht wordt geserveerd inclusief een drankje zoals bier, wijn of fris. Het Feest is te vinden aan de Peperstraat 7 in hartje centrum.

De Pastafabriek

De Pastafabriek (Stoeldraaierstraat 25) is een simpel, leuk en vooral budgetvriendelijk restaurant in de binnenstad van Groningen. Het restaurant serveert alle pizza’s, pasta’s en salades onder de tien euro. De naam Pastafabriek kun je zeer letterlijk nemen want in de grote ruimtes krijgt ieder een timer mee die afgaat als zijn of haar pizza/pasta/salade klaar is. Romantisch dineren is het misschien niet maar de Pastafabriek is wel een echte budgetspot.

Minder dan een tientje

Feel Good

Bij dit hippe restaurant aan de Oude Kijk in t Jatstraat 29 kun je iedere dag tussen 17.00 en 19.00 eten ‘wat de pot schaft’. Wat er in de pot zit is iedere dag verschillend en wordt rond 16.00 bekend gemaakt op de Facebookpagina van Feel Good. De prijs die je voor het gerecht betaald is €7,50. Feel Good draagt graag bij aan een betere wereld dus lokale producten zijn de standaard en voedselverspilling is er niet bij.

Ken jij een budgetvriendelijke hotspot in Groningen die wij vergeten zijn? Laat het ons hieronder weten!

Bekijk ook:

  • Uit eten voor minder dan een tientje in Amsterdam
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Enschede
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Delft
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Leiden
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Nijmegen
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Utrecht

Plaats een reactie

Sitemap