Goedkoop uit eten in Amsterdam

Uit eten gaan is lekker en gezellig maar niet echt budgetvriendelijk. Gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg plekken waar je voor weinig geld terecht kunt voor een lekkere maaltijd.

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Trust

Trust is een restaurantje in Oud-Zuid. Hier bepaal je zelf wat je wilt betalen voor het eten en drinken. Het restaurant draait namelijk volledig op vrijwillige bedragen. Dat is niet alleen super tof, maar ook heel handig als je een keertje krap bij kas zit. De ene keer betaal je misschien iets meer, de andere keer weer iets minder.

Amsterdamse hotspots

De Peper

Een tweede restaurant draait ook op vrijwillige bijdragen is De Peper in Amsterdam Overtoom. Het restaurant serveert uitsluitend vegetarische maaltijd waar je ongeveer tussen de 7 en 10 euro voor kunt geven. Voor dit bedrag krijg je een twee gangen menu.

minder dan een tientje

Spaghettiaria

Zelfgemaakte pasta’s van biologische ingrediënten, grote aanschuiftafels en een overvloed aan olijfolie met pepertjes komen je tegemoet in Spaghettiaria aan de Woustraat vlakbij de Albert Cuypmarkt en aan de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West. Drie van de zes pasta’s op de kaart wisselen dagelijks en er zijn er altijd twee voor minder dan een tientje.

minder dan een tientje

Stadskantine

Bij dit leuke restaurantje serveren ze dagelijks afwisselende menu’s die afgestemd zijn op het seizoen. Er is weinig keuze maar zeker niet te min: een vlees, een vis of vegetarisch gerecht kost €8,85 per stuk. De Stadkantine is te vinden aan de Woustraat vlakbij de Albert Cuypmarkt.

Amsterdamse hotspots

Salsa Shop

Bij dit Mexicaanse restaurant kun je zelf je maaltijd samenstellen. Als eerste kies je het soort maaltijd: burrito’s, wraps, taco’s etc. Vervolgens vul je de maaltijd met vis, vlees, kip, groente of guacamole. Als laatste kies je een saus naar keuze. Let vooral op de Fiery Yellow Habenerosalsa saus. Deze saus schijnt de heetste saus van de stad te zijn. Salsa Shop vindt je aan de Ferdinand Bolstraat en aan de Amstelstraat in hartje centrum.

Amsterdamse hotspots

Bron: elleten, degroenemeisjes 

Geen zin om de deur uit te gaan? Dan kun je natuurlijk altijd een pizza bestellen. Bekijk het menu van Domino’s pizza Amsterdam.

Bekijk ook: 

  • Uit eten voor minder dan een tientje in Utrecht
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Enschede
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Delft
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Leiden
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Nijmegen
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Groningen

1 gedachte over “Goedkoop uit eten in Amsterdam”

Plaats een reactie

Sitemap