Uit eten voor minder dan een tientje in Enschede

De afgelopen jaren vinden steeds meer studenten de weg naar de Twentse studentenstad Enschede. Omdat eten verreweg het belangrijkste is in het leven van een student zijn wij benieuwd of je in deze stad ook lekker én goedkoop uit eten kunt. Wij hebben vijf restaurants voor je uitgezocht waar je voor minder dan een tientje kunt eten! 

Café Brasserie De Kater

In dit gezellige eetcafé aan de oude markt is iedere dag een verschillende daghap verkrijgbaar. Dit varieert van varkenshaas met rösti en rauwkost tot rib-eye met friet en salade. De prijs voor dit menu is altijd €9,50. Met een biertje erbij is het iets duurder dan ons budget (10 euro) maar ach; het is niet veel. Café basserie de Kater is te vinden aan de Oude Markt 5 in hartje centrum.

Minder dan een tientje

ETN saladebar

ETN Saladebar is een healthy spot in het centrum van Enschede. Ook als student moet je af en toe aan je figuur denken ;). De saladebar werkt uitsluitend met verse en lokale producten waardoor je ook nog eens bijdraagt aan een milieubewuste maaltijd. Het leukste aan deze saladebar is dat je helemaal zelf je salade kunt samenstellen! Dit is ook meteen het goedkoopste (€6,50 per stuk) naast alle ‘standaard’ salades (€8,-tot 10,-). ETN saladebar vind je aan de Haverstraatpassage 26.

minder dan een tientje

Toscana

Een gezellig Italiaans restaurant in het centrum van Enschede! Toscana biedt een super goedkoop studentenmenu van 10 euro voor een driegangendiner! Je kunt kiezen uit alle voor- hoofd- en nagerechten, top! Toscanavind je aan de Pijpenstraat 20.

minder dan een tientje

Happy Italy

Deze Italiaanse pastaboer krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland, zo ook in Enschede. Voor nog geen 8 euro heb je al een pasta carbonara, pasta salmone of een heerlijke pizza tonno. De porties zijn behoorlijk groot dus ideaal voor studenten! Bij Happy Italy kun je tevens genieten van verse producten zonder e-nummers en toegevoegde kleurstoffen. Happy Italy vind je aan het Willem Wilminkplein 31.

minder dan een tientje

Chef Burgers & Lounge

Dit burgerrestaurant serveert naar eigen zeggen ‘de beste burgers die je ooit zult eten’. Het restaurant is ingericht voor een American diner en de prijzen zijn voor het grootste gedeelte allemaal onder een tientje! Chef Burgers & Lounge vind je aan de Colosseum 68 in de buurt van de Universiteit van Twente.

Weet jij een ander lekker én spotgoedkoop restaurant in Enschede die nog niet in deze lijst staat? Laat het dan hieronder in de reactie weten!

Bekijk ook: 

  • Uit eten voor minder dan een tientje in Utrecht
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Delft
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Nijmegen
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Leiden
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Amsterdam
  • Uit eten voor minder dan een tientje in Groningen

Plaats een reactie

Sitemap