Bespaar op de inrichting van je studentenkamer

Bespaar op de inrichting van je studentenkamer

Het is (eindelijk) zo ver, je gaat op kamers!  Je bent klaar om je vleugels uit te slaan en wilt niet langer afhankelijk zijn van je ouders. Tevens ben je al flink aan het brainstormen over de indeling van je toekomstige kamer. Naast het forse bedrag aan studieboeken en schoolgeld moet je nu ook ineens een complete inrichting bekostigen. Maar dit kan een stuk goedkoper dan je denkt. 

Stel ten eerst een realistisch budget vast. Zo heb je richtlijnen waar je je aan moet houden. Maak een lijstje met de dingen die je echt nodig hebt. Zo voorkom je dat je dingen koopt die je niet nodig bent.

Kijk (voor je naar de eerste de beste meubelzaak scheurt) eerst eens op zolder om te kijken of daar nog oude (bruikbare) meubelstukken staan. Wanneer dit niet het geval is, kun je erg goedkoop je bank, stoelen en tafel bij de Ikea halen. Plan een middagje Ikea en je hebt de helft van je inrichting al bij elkaar. Een veilingsite is ook een optie. Een faillissement van een bedrijf of het opdoeken van stichting kunnen je goedkope meubels opleveren. Voorbeelden van veilingsites zijn: meubels-en-inboedel, onlineveilingmeester en bieden.nl.
Er bestaan ook websites waar gratis spullen worden aangeboden. Op gratisaftehalen bieden mensen hun overtollige spullen aan voor niets! Je moet overigens wel goed zoeken voordat je iets leuks vindt. Maar dan heb je het voor niks!

Een geschikt bed vinden is vaak niet moeilijk. Tegenwoordig bestaan er op Facebook ook veel zo genoemde ‘koopjeshoeken’. De mensen die producten op deze pagina’s plaatsen willen vaak snel van hun producten af maar er toch nog iets aan verdienen. Hierdoor zijn de prijzen ook een stuk lager dan op bijvoorbeeld Marktplaats of Speurders. Op deze pagina’s worden ook vaak één- en tweepersoonsbedden aangeboden. Een tweedehands matras is niet aan te raden. Je weet immers nooit wat zich daarop heeft afgespeeld!

De fiets is een handig vervoersmiddel in de stad. Je kunt je er snel mee verplaatsen en je mijdt hier de enorme ochtenddrukte in de trams, metro en bussen. In de stad is het aan te raden om een tweedehands fiets te kopen die er niet al te mooi meer uitziet. Bij fietshandelaren kun je een fiets kopen voor een paar tientjes.

 

No Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *