4 multifunctionele meubels voor je studentenkamer

Als student heb je zeker in het begin van je studententijd maar weinig invloed op de grootte van je studentenkamer. Iedere vierkante meter is er weer één zullen velen zeggen. Maar ook al heb je weinig ruimte, je wilt toch graag al het hoog nodige kwijt in je eigen stekkie. Wij hebben 5 multifunctionele meubels voor je studentenkamer op een rijtje gezet! 

Kledingrek

Een grote kledingkast neemt vaak te ruimte in en is vaak redelijk prijzig. Dus als je deze niet kwijt kunt in je kamer, moet je een kleinere kast nemen en kun je het hanggedeelte in je kledingkast gemakkelijk vervangen door een kledingrek. Ook ideaal om te gebruiken als kapstok, zodat je niet op allerlei plekken jassen hebt hangen.

Slaapbank

Dit meubelstuk is toch wel een hele belangrijke. Op een slaapbank moet je namelijk slapen én chillen! Super handig dus als je een kleine kamer hebt en je niet alleen maar op je bed wilt chillen. Overdag kun je een slaapbank gewoon als bed laten functioneren. In de avond kun je ‘m gemakkelijk ombouwen tot bed. Hieronder vind je een budgetvriendelijk exemplaar.

Eethoek = bureau

Dit is natuurlijk fijn om aan te eten maar ook eenvoudig te gebruiken als bureau. Als je een keertje niet in de bibliotheek gaat studeren kan dit gewoon thuis aan je eettafel. Kies wel voor een wat grotere tafel. Dit maakt het studeren makkelijker en je kunt er met meerdere mensen aan eten.

Tafeltje = voetenbankje = opbergplek

Een klein rond tafeltje kan heel goed functioneren als bijzettafeltje maar ook als voetenbankje als je televisie kijkt! Tegenwoordig zie je ook veel bijzettafeltjes met een handige opbergruimte. 3 in 1, handig!

Aanvullende tips om een kleine studentenkamer functioneel mogelijk in te richten:

  • Koop je meubels in verhouding tot je kamer. Koop geen meubels die veel te groot zijn. Dan lijkt je kamer namelijk veel kleiner dan die in werkelijkheid is!
  • Plaats spiegels in je kamer. Met één of meerdere spiegels zal je studentenkamer groter lijken.
  • Gebruik goedkope accessoires zoals foto’s, planten, posters, kaarsen en kussens. Een paar accessoires maken het al gauw een stuk gezelliger en het geeft een beetje kleur aan je kamer.

Lees ook: decoratietips voor een klein budget

Plaats een reactie

Sitemap