Tips om snel een studentenkamer te vinden

Tips om snel een studentenkamer te vinden

Je bent het gezeur van je ouders meer dan zat, je wilt zelf bepalen wat je ‘s avonds eet en hoe laat je naar bed gaat… Tijd om je vleugels uit te slaan en op kamers te gaan! Maar de zoektocht naar een leuke studentenkamer kan soms moeilijk zijn. Hieronder een aantal tips hoe je snel aan een leuke kamer komt.

Wordt lid van een studentenvereniging of studievereniging

Op deze manier leer je in korte tijd veel mensen kennen en kom je sneller via via aan een kamer. Vertel iedereen die je spreekt dat je druk op zoek ben naar een leuke kamer en vraag af en toe of hij/zij al iets gehoord heeft. Soms is het ook mogelijk dat je in een studentenhuis van de studentenvereniging terecht kunt.

Social media

Een kamer zoeken via social media is een goedkope en makkelijke manier. Plaats een berichtje op je timeline dat je dringend opzoek bent naar een studentenkamer in een gezellig studentenhuis. Vraag aan je vrienden om dit bericht te delen. Zo bereik je nog meer mensen met één bericht. Ook kun je je aanmelden bij de verschillende groepen zoals kamer gezocht/aangeboden, kamer gezocht Amsterdam etc. Hier plaatsen mensen die nieuw huisgenootjes zoeken berichten. Vaak moet je via deze manier wel ‘hospiteren’ via een kijkavond. Er worden dan ongeveer 5 á 10 mensen uitgenodigd waar vervolgens één persoon uitgekozen wordt die de kamer krijgt.

Ga antikraak wonen

Antikraak wonen is een goede optie voor flexibele  studenten. Je woont in een leegstaand gebouw of in een gebouw dat binnenkort gesloopt gaat worden. Dit soort gebouwen worden vaak aan studenten verhuurd. Vaak huur je de kamer voor een aantal maanden en is de huur een heel stuk lager dan bij ‘normale’ studentenkamers.

Studentenwebsites

Je kunt je ook inschrijven bij SSH. Zij selecteren speciaal voor jou studentenkamers d.m.v je leeftijd, opleiding, leeftijd en budget. Je betaalt voor deze site wel eenmalig een bedrag van 20 euro. Maar in steden als Utrecht en Amsterdam heeft dit naar onze mening weinig zin omdat heel veel studenten zich inschrijven bij deze organisatie en er een grote vraag is naar studentenkamers. De kans bestaat dat je dan pas naar twee jaar een kamer toegewezen krijgt. In andere steden is dit overigens een prima optie.
Ook kun je inschrijven  bij kamernet.nl, kamerhulp.nl en kamerstunt.nl. Dit kost ongeveer 20 euro in de maand. Een flink bedrag als je binnen 3 maanden nog steeds geen kamer hebt gevonden..

Studentenkamer gevonden? Lees: bespaar op de inrichting van je studentenkamer

Tip: Snel en voordelig een kamer huren? Klik hier

One Response

  1. Daniel 29/04/2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *