Lekker weer? Zo organiseer je een budget bbq!

Zodra er een wazig zonnetje aan de hemel reikt en de temperatuur maar net boven de 15 graden uit stijgt, toveren de eerste studenten de barbecue alweer uit de schuur. Lekker buiten zitten, uren kletsen en vleeseters kunnen hun hart weer ophalen. Heerlijk! Helaas is bbq’en niet echt budgetvriendelijk. Wij geven je daarom 5 budget bbq tips waarmee je je portemonnee te vriend houdt.

Budget bbq

1. Vlees uit de diepvries

Vlees uit de diepvries is een stuk goedkoper dan vers vlees. Wil je per se vers vlees? Kies voor een mix van vers en diepvries vlees. Dat scheelt weer een tientje ;).

2. Make it by yourself

Koop geen kant-en-klaar vlees dat al gemarineerd is. Je kunt dit met gemak zelf doen. Met wat kruiden zoals peter, zout, Italiaanse- en kipkruiden kom je al een heel eind! Schaslicksstokjes kun je ook makkelijk zelf maken. Snij een stuk kip in kleine blokjes, rijg ze aan een lange satéprikker en voeg wat stukjes paprika en ui toe.

3. Meer groentes

Probeer eens wat anders dan een stukjes vlees en grill reepjes groentes op de bbq. Over het algemeen is groente niet heel duur en het zijn ook nog eens extra vitamientjes die je binnen krijgt! Groentes die je gemakkelijk kunt grill zijn paprika, ui, courgette, maiskolf, zoete aardappel en aubergine. Ook ideaal voor de vegetarischers!

4. Bring it on

Ga je met een grote groep barbecuen? Vraag dan of iedereen iets mee wil brengen. De een kan een salade maken, de ander kan het vlees kopen en weer een ander kan het drinken meenemen. Zo betaalt iedereen zijn eigen deel en kun je lekker proeven van verschillende creaties!

5. Ga voor goedkoop vlees

Kies niet meteen voor het duurste vlees zoals biefstuk of spareribs. Kies eerder voor worstjes, hamburgers en kipstokjes. En let op acties in de supermarkt! Iedere week is namelijk wel iets van vlees in de aanbieding. Aldi en Lidl hebben over het algemeen goedkoper vlees dan Albert Heijn. Nu weet je waar je in ieder geval geen boodschappen moet doen ;).

Lees ook: 5x smaakvolle budgetgerechten voor studenten

Plaats een reactie

Sitemap