Lekker weer? Zo organiseer je een budget bbq!

Zodra er een wazig zonnetje aan de hemel reikt en de temperaturen maar net boven de 15 graden uitstijgen, toveren de eerste studenten de barbecue tevoorschijn. Lekker buiten zitten, uren kletsen en vleeseters kunnen hun hart weer ophalen. Heerlijk!

Helaas is BBQ’en niet echt budgetvriendelijk. Wij geven je daarom 5 budget bbq tips waarmee je je portemonnee te vriend houdt. Budget bbq

1. Vlees uit de diepvries

Vlees uit de diepvries is een stuk goedkoper dan vers vlees. Veel studenten kiezen voor een mix van vers en diepvries vlees. Dat scheelt weer een tientje ;). Vlees dat vaak in de diepvries verkrijgbaar is zijn hamburgers, frikandellen, worstjes en spareribs. Reken op 4 stukken vlees per persoon.

2. Make it by yourself

Koop geen kant-en-klaar vlees dat al gemarineerd is. Je kunt dit met gemak zelf doen. Met wat kruiden zoals peter, zout, Italiaanse- en kipkruiden kom je al een heel eind! Schaslicksstokjes kun je ook makkelijk zelf maken. Snij een stuk kip in kleine blokjes, rijg ze aan een lange satéprikker en voeg wat stukjes paprika en ui toe.

3. Meer groentes

Probeer eens wat anders dan een stukjes vlees en grill reepjes groentes op de bbq. Groentes die je gemakkelijk kunt grill zijn paprika, rode ui, courgette, champignons, maiskolf, zoete aardappel en aubergine. Ook ideaal voor de vegetarischers! Gelukkig is groente over het algemeen niet heel duur en je krijgt ook nog eens extra vitamines binnen!

Budget bbq

4. Bring it on

Ga je met een grote groep barbecueën? Vraag dan of iedereen iets mee wil brengen. De een kan een salade maken, de ander kan het vlees kopen en weer een ander kan het drinken meenemen. Zo betaalt iedereen zijn eigen deel en kun je lekker proeven van verschillende creaties!

5. Ga voor goedkoop vlees

Kies niet meteen voor het duurste vlees zoals biefstuk of spareribs. Kies eerder voor worstjes, hamburgers en kipstokjes. En let op acties in de supermarkt! Iedere week is namelijk wel iets van vlees in de aanbieding. ALDI en Lidl hebben over het algemeen goedkoper vlees dan Albert Heijn. Nu weet je in ieder geval waar je geen boodschappen moet doen ;).

Extra tips voor een budget bbq:

  • Verspil geen vlees of groente dat over is. Bak het zoveel mogelijk op en bewaar het voor de volgende dag. Vlees kun je vaak ook makkelijk invriezen.
  • Maak zelf een lekkere pastasalade. Voorbeelden vind je hier.
  • Gebruik een elektrische barbecue als dat kan. Dit scheelt weer houtskool, briketten en aanmaakblokjes.
  • Zelf vlees kruiden is vaak goedkoper dan voorgekruid vlees kopen.
  • Zorg voor afbakstokbrood.

Lees ook: 5x smaakvolle budgetgerechten voor studenten

Plaats een reactie

Sitemap