5x smaakvolle budgetgerechten voor studenten

Het weer is tijd om een artikel te wijden aan budgetgerechten! Na een iets te dure zomer is het weer tijd om op de centen te letten. Wij hebben 5 smaakvolle budgetgerechten op een rijtje gezet die zowel lekker als goedkoop zijn!

Spaghetti met spinazie en spekjes

Een super simpel gerecht maar ooooo zo lekker! Voor dit gerecht heb je nodig voor twee personen: een pak spaghetti (je hebt ongeveer de helft nodig), 300 gram spinazie uit de diepvries, een bakje Gar­lan Cream chee­se 70+ krui­den-knof­look (AH) en 1 zakje spekjes. Het is overigens niet aan te raden dit te eten voordat je een date hebt! Je gaat er behoorlijk van je uit je mond stinken. De prijs voor dit gerecht is ongeveer €2,- per persoon.

Smaakvolle budgetgerechten

Gevulde paprika met rijst

Met dit recept heb je een smaakvol en gezond gerecht te pakken! Je hebt nodig voor twee personen: twee paprika’s, ongeveer 80 gram witte rijst of zilvervliesrijst, 150 gram runder- of gemengt gehakt en twee rijpe tomaten. Bereid het mengsel in een grote pan en vul vervolgens de paprika. Nog 15 minuutjes in de oven en smullen maar! Dit gerecht kost ongeveer €2,30 per persoon.

smaakvolle budgetgerechten

Gezonde tortillapizza’s

Een stuk gezonder dan een vette diepvriespizza en minstens net zo lekker! Voor deze pizza’s heb je het volgende nodig (2 personen): 4 tot 6 tortilla’s huismerk, 2 blikjes tomatenpuree van 68 gram (18 cent p.s), 1 bakje champignons, 1 paprika en een zakje geraspte kaas. Eigenlijk kun je iedere toping gebruiken die je wilt! De prijs voor dit gerecht is ongeveer €2,- tot €4,-. Dit ligt aan de topings die je gebruikt.

smaakvolle budgetgerechten

Aardappeltjes met pesto en kaas

Voor dit gerecht heb je nodig: een zakje krieltjes van 500 gram, een potje groene pesto van het huismerk of basismerk, 1 gele ui en een handje geraspte kaas. Voor wat extra groente kun je nog een paprika of courgette snijden en deze er doorheen mixen. De prijs voor dit gerecht is ongeveer €3,- per persoon.

smaakvolle gerechten

Gezond aardappelpannetje

Een en al kleur en gezondheid op je bord met dit aardappelpannetje! Dit heb je nodig voor twee personen: 300 gram krieltjes of partjes, een halve bloemkool, 100 sperziebonen, 1 winterwortel. Kruid de aardappeltjes met wat peper en zout om iets meer smaak aan het gerecht toe te voegen. Ben je een echte vleeseter? Voeg dan nog wat spekjes of kip toe. De prijs voor dit gerecht is ongeveer €2,50 per persoon.

smaakvolle budgetrecepten

Heb jij een smaakvol en goedkoop studentenrecept die jij met ons wilt delen? Laat het dan hieronder in de reacties weten!

1 gedachte over “5x smaakvolle budgetgerechten voor studenten”

Plaats een reactie

Sitemap