Een studentenfeest organiseren voor een prikkie

Als student ga je waarschijnlijk regelmatig naar feestjes. Huisfeestjes, kroegentochten, verjaardagen noem het maar op. Om deze reden geef je waarschijnlijk zelf ook af en toe een feestje. Helaas zijn er wel altijd kosten verbonden aan de organisatie van een feestje. Gelukkig hebben wij drie slimme tips voor je op een rij gezet om de kosten laag te houden.

Het organiseren van een studentenfeest

Allereerst is het belangrijk om een geschikte locatie te vinden. Woon jij in een studentenhuis waar regelmatig feestjes worden gehouden? Dan is de locatie waarschijnlijk geen probleem. Maar als je in een rustiger huis woont, is het een ander verhaal. Wellicht kun je bij een goede vriend(in) terecht voor een (centrale) locatie. Als tegenpresentatie kun je bijvoorbeeld een aantal keer voor hem of haar koken. Een win-win situatie zonder extra kosten!

Naast een locatie wil je het feestje natuurlijk op de juiste manier aankondigen met een fancy uitnodiging. Met de gratis tool Canva kun je, ook zonder design skills, een mooie uitnodiging opmaken. De tool biedt meer dan 100 verschillende templates. Bij het verspreiden van de uitnodigingen kun je jezelf veel tijd en moeite besparen door ze digitaal via e-mail, social media en WhatsApp te versturen.

Houd goed het doel van het feestje in je achterhoofd. Dit wordt nog wel eens vergeten bij het organiseren van een feestje. Voor wie houd je het feestje? Wie komen er? En is het toegankelijk voor iedereen? Zijn vragen die je bij het organiseren kunt beantwoorden.

Bier en overige drank

Op een studentenfeest wordt er behoorlijk wat gedronken. Als je voor alle gasten drank moet inslaan, kan dit al aardig in de kosten lopen. Als student ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste (bier)aanbiedingen. Maar om korting te machtigen doe je het liefst niet al te veel moeite. Jumbo heeft een handig overzicht met wekelijkse bieraanbiedingen. Op de website van Jumbo kies je de supermarkt bij jou in de buurt. Je ziet vervolgens de biersoorten die deze week in de aanbieding zijn.

Een andere oplossing voor de hoge drankkosten, op bijvoorbeeld een huisfeestje, is het hanteren van het ‘bring your own booze‘ concept. Iedereen dit komt, brengt iets van drank mee. Dit is dan direct de ‘toegangsprijs’ voor het feestje. Als organisator kun je als back-up nog een aantal kratten bier halen. Zo zit je in ieder geval niet zonder!

studentenfeest

Wij raden je aan om geen sterke drank te kopen. De kosten zijn hoog en de gasten zijn een stuk sneller dronken dan met een biertje op. Je kunt natuurlijk wel zorgen voor wijn, radler of fruitbier.

Goedkope borrelhapjes

Je wilt je gasten, naast een drankje, natuurlijk ook wat te knabbelen aanbieden. Zoals hierboven benoemd kun je ook voor de hapjes het ‘bring your own booze’ concept gebruiken. Wil je graag zelf hapjes maken? Dan hebben wij een handig artikel voor je over goedkope borrelhapjes. Zorg naast lekkere hapjes ook voor wat zakken chips, nootjes of kaasstengels. Probeer deze ook zoveel mogelijk in de aanbieding te kopen. Houd twee weken voor het feestje alvast de aanbiedingen in de gaten om geen kortingen te missen!

Andere tips voor tijdens een studentenfeest:

 • De meeste studenten zijn wel in voor een spelletje. Zorg als host bijvoorbeeld voor beer pong bekers, een pakje speelkaarten of Stef stuntpilot. Dit brengt de sfeer (en het bier) er lekker in ;).
 • Als je het feestje met meerdere mensen organiseert, is het handig om de taken zoveel mogelijk te verdelen! Zo voorkom je dat je dingen vergeet!
 • Zorg voor leuke muziek. Hiervoor hoef je heus geen dure DJ in te huren. Met een paar boxen en een Spotify lijst, kom je al een aardig eind!
 • Heeft je feestje een bepaald thema? Kondig dit dan goed aan in de uitnodiging. Zorg zelf ook voor wat extra accessoires in het gekozen thema. Zo voorkom je dat de ene helft wel iets met het thema doet en de andere helft niets.

Lees ook: Cadeautips voor 10 euro

1 gedachte over “Een studentenfeest organiseren voor een prikkie”

 1. Interessant artikel om te lezen! Voor een studentenfeest zijn dit denk ik wel de belangrijkste aspecten om over na te denken. Als je graag een groter feest wil organiseren, raad ik het aan om ook zeker na te denken of het nodig is om beveiliging en eventueel kluisjes te huren.

  Met vriendelijke groet,

  Felix

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap