Cadeautips voor 10 euro

Als student heb je regelmatig feestjes en verjaardagen. Als welgestelde gast, is het wel zo leuk om dan een cadeautje mee te nemen voor het feestvarken. Helaas kost dit aardig wat geld als je elke week een feestje hebt. Om je op weg te helpen hebben wij 5 leuke cadeautips onder de 10 euro voor je op een rij gezet! 

Natuurlijk zijn de wensen en interesses voor cadeaus per persoon verschillend. Bijvoorbeeld de verschillen tussen mannen en vrouwen zijn al zeer uiteenlopend. Hier hebben wij ook rekening mee gehouden bij opstellen van het onderstaande lijstje.

Cadeautip #1

Studenten houden van bier. Het is goedkoop, lekker en makkelijk verkrijgbaar. Het geslacht speelt hier in de meeste gevallen geen rol. Een kratje Hertog Jan, Heineken of Amstel meenemen is praktisch maar niet zo origineel. Het is leuker om het feestvarken te verrassen met een setje speciaal biertjes. Tip: in veel steden kun je ook lokaal gebrouwen biertjes kopen. Als je budget het toelaat, kun je voor het speleffect nog een set beerpong bekers toevoegen.

Cadeautip #2

Liefde van de man gaat door de maag. Niet alleen met relaties maar ook met vriendschappen. Als cadeau kun je bijvoorbeeld een gezamenlijk dinertje geven. Als privé kok bereid je een heerlijke (studenten)maaltijd inclusief fles (uit de bonus). Gegarandeerd een gezellige avond! Bekijk voor inspiratie eens onze categorie ‘eten en drinken‘. Als je iets meer te besteden hebt, kun je ook een budget barbecue organiseren!

Cadeautip #3

Huishoudelijke cadeaus zijn cadeaus waar je waarschijnlijk minder snel aan denkt, maar waarmee het feestbeest vast net zo blij is als met ieder ander cadeau. Vaak zijn liefhebbers van dit soort cadeaus toch wel vrouwen. Voorbeelden zijn een plant (cactus), een waxinelichtjeshouder of een leuk kookboekje.

Een ander origineel cadeau is een fotokalender. Voeg een aantal leuke foto’s van jullie samen toe en je hebt een top cadeau! Als je deze online bij Kruidvat of Hema besteld, hoeft dit gelukkig niet veel te kosten!

Als je zelf een huisfeestje geeft, kun je eens nadenken over een leuk accessoire voor op het feest. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld speelkaarten bedrukken met een eigen naam, logo of foto’s van jullie huis. Daar scoor je punten mee bij je gasten!

Cadeautip #4

Het geven van foute gadgets valt vooral bij mannen in de smaak. Geef bijvoorbeeld een foute flessenopener, een grappig kookschort of massageapparaat. Alles om het leven ietsjes comfortabeler te maken. Probeer wel iets te kopen wat niet alleen grappig is maar waar de jarige jop ook iets aan heeft. Anders is de kans groot dat het cadeau binnen een week in een doos achterin de kast verdwijnt.

Cadeautip #5

Voor die vriend(in) die gaat reizen of in het buitenland gaat studeren wil je natuurlijk ook een leuk cadeautje regelen. Houd er wel rekening mee dat diegene vaak weinig ruimte in zijn of haar koffer/backpack heeft. Zorg daarom voor een klein en vooral praktisch cadeautje. Voorbeelden van cadeautjes voor 10 euro zijn een leuke paspoorthouder, een mini spelletje of een canvas bag (handig omdat die opvouwbaar is!). Andere leuke cadeautjes zijn een reis- of een Point it boekje. Een Point It boekje is een soort aanwijsboekje voor in landen waar je de taal niet spreekt.

Heb je op dit moment echt weinig geld te besteden? Dan kun je er ook voor kiezen om met meerdere mensen een aantal cadeaus te geven. Dat is vaak goedkoper dan dat je alleen een cadeau geeft. En het feestvarken snapt als student echt wel dat je soms minder geld op zak hebt. Het gaat immers om het gebaar en niet om het cadeau zelf ;).

Lees ook: Een studentenfeest organiseren voor een prikkie

Plaats een reactie

Sitemap