Voordelige borrelhapjes

Feestjes geven kunnen studenten als de beste! Wanneer je geslaagd bent voor je studie, je rijbewijs behaald hebt of als je gewoon zin hebt in een leuke avond. Maar feestjes zijn vaak duur! Drank, hapjes en aankleding zijn bijvoorbeeld uitgaven waar je rekening mee moet houden. 

Drank blijft standaard de duurste uitgave voor een feestje. Maar de borrelhapjes zijn ook zeker niet goedkoop. Hapjes waar je gemiddeld al meer dan 50 cent per stuk aan kwijt bent kun je beter schrappen van je boodschappenlijstje. Maar om nou alleen wat chips en borrelnootjes op tafel te zetten is ook een beetje karig! Goedkope hapjes maken hoeft niet moeilijk te zijn en je houd geld over in je portemonnee.

Voordelige borrelhapjes maken: Tapashapjes

Koop Turks brood bij de Turkse bakker. Een brood kost vaak tussen de 70 cent en 1 euro per stuk. Koop een lekkere tapenade of kruidenroomkaas en besmeer het Turkse brood hiermee. Brood vult meer dan toastjes waardoor je gasten waarschijnlijk minder zullen eten.

Vaak kun je bij buitenlandse (super)markten goedkope olijven kopen. Vaak zijn ze al gemarineerd in olijfolie en andere kruiden. Serveer in een leuk bakje en klaar is kees ;). Andere hapjes die voordelig zijn bij de buitenlandse super zijn: gevulde pepertjes, smeersels zoals hummus en falafel.

Bestrooi Bruschetta met tomaat, knoflook, klein uitje en eventueel basilicum. Zet de bruschetta in de oven op 180 graden voor ongeveer 5 á 10 minuutjes.

Voordelige borrelhapjes maken: Bakken

Bladerdeeghapjes zijn bij veel feestjes intrek. Dit komt omdat het vaak hartig en warm is en daardoor afwisselend is naast de koude hapjes. Voor de bereiding koop je 1 á 2 pakjes bladerdeeg (te vinden in het vriesvak in de supermarkt) en een blikje miniknakworstjes. Snij de bladerdeeg in reepjes en rol de knakworstjes in het deeg. In de oven op 180 graden en klaar. Eenvoudig en lekker!

Een quiche, ook wel hartige taart, is wat meer werk om te maken maar zeker de moeite waard. Er zijn veel verschillende manieren om een quiche te maken. Klik hier voor lekkere quicherecepten.

Minipizzaatjes hoeven ook niet duur te zijn. Koop een pakje pizzadeeg, maak kleine pizzavormpjes, besmeer met tomatenpuree, bestrooi met champignon, ui, salami of ham. Voor dit gerecht ben je ongeveer 3/4 euro kwijt voor 8 tot 10 minipizza’s.

Hollandse hapjes

Er is natuurlijk ook niks mis met de traditionele Hollandse hapjes zoals kaas, leverworst, harde worst en gevulde eieren. Wel kun je het proberen de hapjes wat op te leuk door bijvoorbeeld een druif op een blokje kaas te prikken. Ook kun je bij een bakje chips een dipsausje toevoegen.

Geen zin om te slepen met boodschappen? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk je boodschappen online bestellen bij Albert Heijn. In de meeste gevallen is bezorgen gratis!

Lees ook: Een studentenfeest organiseren voor een prikkie

Plaats een reactie

Sitemap