Zomerbaan: werken op festivals

Wil je het festivalsfeertje meepakken maar wil je geen dure toegangstickets kopen? Ga deze zomer dan werken op festivals! Een super leuke manier om veel festivals te bezoeken en lekker wat bij te verdienen! Maar wat voor werk kun je allemaal doen op festivals en hoe kun je beginnen? Wij vertellen het je in dit artikel.

Wat moet je weten als je gaat werken op festivals?

Als je wilt werken op festivals moet je bereid zijn om flink aan te pakken. Het is zeker geen lang leve de lol baantje. Tuurlijk, het is gezellig. De bezoekers van het festival zijn over het algemeen in een goede stemming en je ziet de coolste artiesten backstage. Echter, je maakt regelmatig lange dagen van 10 á 11 uur. Het is daarom belangrijk dat je een beetje flexibel bent als het om werktijden gaat. Een andere essentiële eigenschap is goed kunnen samenwerken. Je staat vrijwel altijd met twee of meer collega’s tegelijk op de werkvloer.

Op welke festivals kun je werken?

Het kan zijn dat je bepaalde festivals in je hoofd hebt waar je wilt werken. Festivals met een bepaald thema of een muziekgenre bijvoorbeeld. In veel gevallen kun je je via de website van het festival aanmelden als medewerker. Sommige festivals werken uitsluitend met uitzendbureaus. Je zult je dan daar aan moeten melden. Uitzendbureaus die veel festivalwerk aanbieden zijn Randstad.nl, YoungCapital.nl en Studentenwerk.nl. Het meeste promotiewerk wordt aangeboden in het midden van Nederland en in de Randstad. Je wordt bij veel uitzendbureau’s ingedeeld bij festivals op basis van beschikbaarheid en voorkeur. Heel flexibel dus!

Voor de meeste functies op een festival heb je geen diploma’s nodig. Als je bijvoorbeeld achter de bar gaat werken kan horeca ervaring wel een pré zijn maar het is doorgaans niet verplicht. Voor het meeste festivalwerk dien je wel minimaal 18 jaar of ouder te zijn.

Werken op festivals functies

Op festivals zijn super veel mensen aan het werk. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van functies die jij kunt uitvoeren:

  • Medewerker bij de muntverkoop
  • Achter de bar
  • Eten verkopen
  • Medewerker kaartcontrole
  • Toilet schoonmaker
  • Op- en afbouwmedewerker
  • Promoter van nieuwe producten
  • Promoter voor komende festivals

Tenslotte nog een paar slimme tips voor jouw sollicitatie. Maak een representatieve CV en vermeld hier alle werkzaamheden met betrekking tot schoonmaken, kassa draaien en horeca. Laat daarnaast zien dat je flexibel inzetbaar bent en dat je bereid bent om hard te werken.

TIP: Naast geld kun je bij sommige festivals ook entreetickets verdienen. In ruil voor een of meerdere shifts, mag je gratis het festival bezoeken. Bijna alle grote festivals, zoals Pinkpop en Lowlands zoeken ieder jaar vrijwilligers die willen meehelpen met het festival.

Lees ook: Beleggen als student, een slimme zet?

Plaats een reactie

Sitemap