Zo organiseer je een low budget party

Een feestje organiseren is leuk, maar er komt toch altijd vanalles bij kijken. Je moet rekening houden met de locatie, de catering en de drank voorraad (mag natuurlijk ook niet ontbreken). Wij helpen je met wat slimme tips om de kosten binnen de perken te houden en er een knal low budget party van te maken! 

Locatie

De locatie is vaak even een dingetje. In veel gevallen is een studentenhuis of kamer simpelweg te klein om een feestje te geven en een zaaltje of café te duur om af te huren (gauw al een paar honderd euro per avond). Vraag eens in je omgeving of een vriend of vriendin wel een wat grotere kamer heeft waar een feestje gehouden kan worden. Biedt een kleine vergoeding of tegenprestatie (bijvoorbeeld 5 keer uitgebreid koken) voor het geven van het feestje in zijn of haar kamer.

Uitnodigingen en versiering

Een offline uitnodiging via de post is leuk, maar een online variant is veel makkelijker en goedkoper. Maak een leuke header in bijvoorbeeld paint, photoshop of what ever en maak op Facebook een evenement aan, nodig iedereen uit en voorzie het evenement van alle nodige informatie + header. Zet het evenement wel even op privé (anders krijg je Project X toestanden). Versieringen zoals slingers en ballonnen kun je het best halen bij budget winkels (Action/BigBazaar/Xenos). Voor een tientje kun je al een heleboel versiersels bemachtigen.

Hapjes en drankjes

Zonder lekker eten en drinken geen feest! Helaas is dit meestal de grootste kostenpost wanneer je zelf een feestje geeft. Er wordt wel van je verwacht dat je een aardige eet- en drankvoorraad aanlevert. Drank zoals bier en wijn kun je het beste al weken van tevoren inslaan wanneer het in de aanbieding is. Dit kan je al gauw een paar tientjes schelen. Wanneer je echt geen cent te makken hebt, maar toch een feestje wilt geven kun je je vrienden vragen om wat betrokkenheid. Vraag of iedereen een hapje of een fles drank meeneemt. Eerder schreven wij als eens een artikel over goedkope borrelhapjes.

Muziek is natuurlijk ook een belangrijk item op jouw feestje. Deze kun je natuurlijk helemaal gratis regelen via Youtube, Spotify of een ander muziek programma.

Plaats een reactie

Sitemap