Zo maak je snel nieuwe vrienden op je studie

Als je begint aan een nieuwe studie en misschien zelfs wel op kamers gaat, is dit vooral in de beginfase ontzettend spannend. Vooral als je nog niemand kent van je studie, is het in het begin vaak heel erg wennen. Het is uiteraard fijn als je tijdens jouw studententijd mensen hebt waar je mee om kunt gaan. Om samen te studeren, maar ook om lekker te borrelen of andere activiteiten te doen. Wil je snel nieuwe vrienden maken op je studie? Wij helpen je op weg en geven wat handige tips!

Sluit je aan bij een studentenvereniging

Een goede manier om snel mensen te leren kennen en om nieuwe vrienden te maken, is door jezelf aan te sluiten bij een studentenvereniging. Zo’n vereniging zet zich in voor dingen die te maken hebben met de studie die je volgt. Van leuke borrels tot reizen en rondleidingen: een studentenvereniging regelt het. Als jij hier een bijdrage aan wilt leveren, is het leuk om jezelf hierbij aan te sluiten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je jouw mening kunt geven over belangrijke zaken omtrent je studie, maar ook leer je in een korte tijd veel nieuwe mensen kennen.

Wees sociaal

Vrienden maken op school doe je ook door sociaal te zijn. Wees niet al te verlegen, maar durf juist te praten. Als je niet met mensen praat, wordt het ook lastig om een band met iemand op te bouwen. Als je nieuwe vrienden wilt maken in een nieuwe stad bij een nieuwe studie, dan is het daarom belangrijk om sociaal te zijn en een open houding te hanteren. Zorg ervoor dat je aanspreekbaar bent en durf zelf ook gesprekken te starten.

Deze tips is ook goed om in gedachten te houden tijdens het uitgaan. Met wat drankjes op gaat het socializen namelijk vaak een stuk makkelijker. Heb je een leuke borrel op de planning staan of ga je met jouw medestudenten mee de club in? Wees dan ook sociaal tijdens het uitgaan. Door spontane gesprekken te voeren met anderen leer je wellicht leuke mensen kennen.

Een leuke bijbaan zoeken

Hoe maak je nieuwe vrienden op je studie? Door een leuke bijbaan te zoeken! Zoek jij een bijbaan, dan leer je nieuwe mensen kennen. Je bouwt een band met mensen en daarnaast is het vaak nodig om samen te werken. Je leert op deze manier snel mensen kennen en wie weet bouw je zo wel vriendschappen voor het leven op. Of je nu kiest voor een bijbaan in de horeca of een bijbaantje ergens op kantoor, dat maakt niet uit. Je ontmoet bij een bijbaantje vaak veel leeftijdsgenoten en het is daarom zeer bevorderlijk voor je sociale leven!

Zoek een hobby in jouw studentenstad

Vrienden maken doe je ook door een hobby te zoeken in jouw studentenstad. Dit is vooral een aanrader als je op kamers woont. Wie weet is er dichtbij jouw studentenkamer wel een leuke hobby uit te oefenen. Doe dus vooral eens inspiratie op over wat er allemaal bij jou in de buurt te doen is. Een nieuwe hobby is niet alleen leuk, maar ook goed voor je sociale leven. Het is namelijk weer een manier om andere mensen te leren kennen en zo je netwerk te vergroten en banden op te bouwen. Denk voor een hobby bijvoorbeeld aan een cursus, groepslessen in de sportschool of een teamtraining bij een andere sport. 

Ga hospiteren bij een studentenhuis

Wil je vrienden maken op je studie, dan is het een aanrader om op kamers te gaan. Het is hierbij mogelijk om een studentenkamer te zoeken voor jou alleen, maar ook hospiteren voor bijvoorbeeld een studentenhuis is een idee om over na te denken. Ga je hospiteren bij een studentenhuis waarbij je dus samenwoont met andere studenten, dan heeft dit als voordeel dat je gelijk nieuwe mensen leert kennen. Als jij wordt uitgekozen om er te gaan wonen, dan hebben de huidige bewoners al een goed gevoel bij jou. En dit is vaak een goede basis voor een mooie vriendschap! Sluit studentenhuizen dus zeker niet meteen uit, ook niet als je heel erg gesteld bent op privacy. Wonen in een studentenhuis tijdens jouw studententijd heeft namelijk ook diverse voordelen. 

Of je nu vrienden wilt maken op de universiteit of op een hogeschool: met deze tips kom je al een heel eind. Vrienden maken bij je studie is zeker mogelijk, maar investeer hier wel in. Het is altijd fijn om vrienden te hebben tijdens jouw studententijd, want dit zorgt ervoor dat jouw studententijd nog onvergetelijker wordt omdat je veel mooie herinneringen maakt. 

Plaats een reactie

Sitemap