Tips voor goedkoop uitgaan

Gek op feestjes en borrels? Dan is het studentenleven voor jou enorm geschikt, want uitgaan hoort hier natuurlijk absoluut bij. Samen met je studiegenootjes toffe feesten bezoeken en onvergetelijke herinneringen maken. Vaak uitgaan is echter allesbehalve goedkoop en met een studentenbudget kan het lastig zijn om dit elke keer te doen. Het is mogelijk om op een goedkopere manier uit te gaan. Tips voor goedkoop uitgaan? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rij!

Feesten zonder entree

Een goede tip om goedkoop te stappen is door altijd te kiezen voor feesten waarbij je geen entree hoeft te betalen. Voor sommige clubs wordt namelijk entreegeld gevraagd en dat terwijl je nog niet eens weet of het feest daadwerkelijk leuk is. Probeer dus zo vaak mogelijk bij clubs en barretjes zonder entreegeld te stappen, want zo houd je al meer geld in je portemonnee.

Drink van tevoren iets

Alcohol in een club of barretje halen kan best in de kosten op gaan lopen, zeker als je er flink wat van neemt. Een van de beste uitgaan tips is daarom ook om iets van tevoren te drinken. Zo begin je niet helemaal op 0 en ben je niet helemaal nuchter meer als je in een club of bar terecht komt. Dat scheelt weer een paar drankjes halen!

Neem contant geld mee

Een van de goede tips voor goedkoper uitgaan is ook om contant geld mee te nemen. Pin je alles, dan heb je na een tijdje misschien geen goed beeld meer van wat je nu eigenlijk al hebt uitgegeven. Als je een bedrag contant meeneemt, heb je dit wel. Het is een houvast en zorgt er ook voor dat je niet onnodig veel geld uitgeeft. Als het bedrag op is, is het echt op. Handig is ook om vooraf een budget te bepalen voor jezelf. Wat wil je maximaal kwijt zijn aan een avondje stappen? Neem niet meer geld mee dan het budget dat je in gedachten hebt. Laat je pinpas thuis, want dit zorgt ervoor dat het veel overzichtelijker is om te zien hoeveel je uitgeeft.

Meer thuisfeestjes organiseren

Denk je aan uitgaan, dan denk je al snel aan een gezellige avond in een club of leuk barretje. Echter kunnen ook thuisfeestjes hartstikke gezellig zijn. Om geld te besparen op uitgaan kan het dus slim zijn om eens vaker voor een feest in huis te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat iedereen zijn eigen drank meeneemt en ben je dus niet zo veel geld kwijt aan het organiseren van je feest. Het is op deze manier in ieder geval een stuk goedkoper dan een avondje in een club of bar!

Kies voor goedkope drankjes

Alcohol bestellen tijdens het uitgaan is lang niet altijd goedkoop. Kies je voor een mixdrankje, dan betaal je hier al best wat geld voor. Om goedkoper uit te gaan is het daarom verstandiger om voor drankjes te kiezen die niet heel duur zijn. Niet alle drank is namelijk heel duur. Bij goedkope drankjes kun je denken aan bijvoorbeeld bier of wijn. Hier betaal je een stuk minder geld voor dan een mixdrankje of cocktail!

Eet gewoon thuis

Je hebt het vast al eens eerder gedaan na een avondje stappen: iets lekkers eten. Het is natuurlijk heerlijk, maar voor de portemonnee iets minder goed. Om geld te besparen is het slimmer om gewoon thuis iets lekkers te eten. Om niet zomaar honger te krijgen is het slim om vooraf het uitgaan al goed te eten. Heb je na het feesten nog trek? Zorg dan dat je iets in de koelkast hebt liggen om te kunnen eten. Zo houd je weer wat extra geld in je zak!

Ga niet met de taxi

Hoe aantrekkelijk het misschien ook is om na een avondje stappen een taxi naar huis te nemen, om geld te besparen is het allesbehalve handig. Zeker als je alleen een taxi neemt en dit dus niet met anderen kunt delen, kan dit jou best weer wat geld kosten. Ga daarom zo min mogelijk met de taxi als je uitgaat, want het is een simpele manier om geld te besparen. Indien mogelijk is het slim om lopend of op de fiets terug te gaan. Als dit niet mogelijk is, denk dan eens over reizen met het openbaar vervoer of het regelen van een Uber.

Met deze uitgaan tips moet het jou voortaan als student lukken om minder geld uit te geven tijdens het stappen. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn, maar het is wel zeker goed om te proberen. Hoe meer geld je in je zak houdt, hoe meer geld je kunt sparen of uit kunt geven aan andere belangrijke zaken zoals je boodschappen en abonnementen.

Plaats een reactie

Sitemap