Studeren of stage in het buitenland: waarom je het moet doen

Twijfel jij of studeren of een stage in het buitenland iets voor jou is? Het kan een hele grote en uitdagende stap in je leven zijn. Echter heeft het wel enorm veel voordelen om te kiezen voor een studie of stage in het buitenland. Waarom het goed kan zijn om voor een stage of studie te vertrekken naar het buitenland? Lees snel verder, wij sommen de voordelen op!

Vaardigheden en kennis uitbreiden

Of je nu kiest voor een stage, studie, minor of master in het buitenland, je gaat hoe dan ook ontzettend veel leren. Je dompelt jezelf namelijk onder in een nieuwe taal en cultuur. Vaardigheden en de kennis die je leert tijdens een stage of studie in het buitenland zijn mooi meegenomen, want deze zal je in een later stadium nog goed kunnen gebruiken. Het zou bijvoorbeeld goed van pas kunnen komen binnen het beroep dat je gaat uitoefenen.

Buitenlandse cultuur leren kennen

Als je naar het buitenland gaat voor een stage of om te studeren, zal je een nieuwe cultuur van dichtbij leren kennen. Dit kan flink verschillen met wat je gewend bent in Nederland. Bovendien zal je veel nieuwe mensen leren kennen, die ook andere gewoontes en manieren hebben dan dat je gewend bent. In het begin is dit wellicht een beetje wennen. Je kunt hier echter ontzettend veel van leren en bovendien kan dit goed van pas komen in de toekomst. Wellicht ga je namelijk wel in de toekomst werken bij een internationaal bedrijf waar mensen van meerdere culturen samenkomen. Dan sta jij al een streepje voor omdat je weet hoe je hiermee om moet gaan.

Goed voor je persoonlijke ontwikkeling

In het buitenland stagelopen of studeren is een grote uitdaging. Je moet jezelf deze periode namelijk helemaal zelf zien te redden en dit kan flink anders zijn dan je bent gewend in Nederland. Des te meer reden om deze uitdaging aan te gaan, want het is enorm goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je zult tijdens deze periode veel over jezelf leren waardoor je kunt groeien als persoon. De periode na het stagelopen of het studeren in het buitenland kun je hier nog veel profijt van hebben.

Staat goed op je CV

Studeren of stagelopen in het buitenland levert jou veel ervaring op. Dit kan goed van pas komen op je CV, want met een internationale stage of studie kun jij je onderscheiden van anderen die deze ervaring niet hebben. Dit geldt voor zowel een buitenlandse stage of studie voor het mbo als het hbo. Een buitenlandstage of buitenland studie op jouw CV toont aan dat jij de motivatie hebt gehad om een mooie uitdaging aan te gaan, nieuwe vaardigheden te leren en om de buitenlandse cultuur te leren kennen. Werkgevers kunnen hieruit opmaken dat jij gemotiveerd bent om uitdagingen aan te gaan. Dit kan jou een flink voordeel opleveren bij het solliciteren.

Reizen en werken combineren

Als je naar het buitenland toe gaat voor een stage of studie, ben je hier natuurlijk niet iedere minuut van de dag mee bezig. Dit betekent dat je ook nog tijd hebt om het land te ontdekken waar je heen gaat. Dit is ontzettend leuk, want zo ben je én in het buitenland aan de slag én zie je tegelijkertijd nog meer van de wereld. Deze ervaring neemt niemand jou meer af!

Reizen

Onvergetelijke ervaring

Als je ervoor kiest om deze uitdaging te gaan, kun je in ieder geval verwachten dat je deze periode uit je leven niet snel meer vergeet. Je leert nieuwe mensen en een nieuwe cultuur kennen, breidt je vaardigheden en kennis uit, krijgt een taal beter onder de knie en verbetert je persoonlijke ontwikkeling. Bovendien heb je ook nog de mogelijkheid om meer van een land te ontdekken. Denk aan leuke stedentripjes of het bezoeken van mooie bezienswaardigheden, dat is natuurlijk mooi meegenomen. Hoe dan ook is het een ideale mogelijkheid om een ervaring voor het leven te hebben.

Kortom, er zitten een hoop voordelen aan een studie of stage in het buitenland. Natuurlijk begrijpen wij dat het ook een spannende ervaring kan zijn. Vooral in het begin, wanneer alles nog nieuw voor je is. Echter ga je hier vast snel je weg in vinden, zodat je echt van deze mooie uitdaging kan gaan genieten. Mocht het een optie voor je zijn om stage te lopen of te studeren in het buitenland, raden wij dan ook zeker aan om deze kans met beide handen aan te grijpen.

Plaats een reactie

Sitemap