Startup beginnen na je studie? Dit zijn de beste tips

Heb jij ambities om jezelf na je studie bezig te houden met een eigen onderneming? Dat is natuurlijk een ontzettend tof idee. Echter komt er nog wel een hoop kijken bij een startup beginnen. Het is dan ook verstandig om jezelf hier goed op voor te bereiden. Om jou op weg te helpen met jouw eigen onderneming, geven wij jou de beste tips in dit artikel.

Doe research

Wellicht heb je alleen het idee dat je graag met een startup wilt beginnen, maar weet je nog niet zo goed in welke branche je actief wilt zijn. Dit is belangrijk om eerst helder op een rijtje te zetten. Het is daarom een goed idee om research te doen. Wat bestaat er allemaal al? Het kan uiteraard ontzettend lastig zijn om met een compleet innovatief idee te komen. Toch is een innovatieve twist in jouw ideeën wel belangrijk als je wilt dat jouw onderneming gaat slagen. Hoe innovatiever jouw idee is, hoe meer kans je vaak hebt op slagen. En hiervoor is het echt niet nodig om direct een gat in de markt te bedenken, want dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt ook gewoon proberen om iets innovatiefs toe te voegen aan een bestaand idee. Zo geef je er toch je eigen draai aan.

Zorg ervoor dat je al jouw eerste ideeën op papier zet. Goede research is hiervoor belangrijk. Is er behoefte aan jouw idee? Waar blijkt dat uit? Wat is je doelgroep? Wil je behoren tot bijvoorbeeld de duurzame startups, of juist de innovatieve startups? Al deze dingen spelen een rol. Denk er dus niet te makkelijk over, want er komt een hoop kijken bij een startup beginnen.

Research

Schrijf jezelf in bij de KVK

Als je er helemaal zeker van bent dat je graag wilt beginnen met je startup, dan is het tijd om jezelf in te schrijven bij de KVK. Dit is spannend, maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk. Bij de KVK maak je jouw onderneming namelijk officieel. Je geeft de naam van jouw bedrijfsnaam door, vertelt in welke branche je actief bent en ga zo maar door.

Investeer

Om jouw startup een succes te laten worden, is het enorm belangrijk om te investeren. Ten eerste is het van groot belang dat je tijd in jouw startup investeert. Je kunt er namelijk niet vanuit gaan dat jouw startup zomaar uit het niets een succes wordt, daar moet je echt wel iets voor doen. Zorg er dan ook voor dat je er een minimum aantal uur in de week mee bezig bent.

Niet alleen tijd investeren is belangrijk als je jouw startup tot een succes wilt brengen, ook geld speelt hier uiteraard een rol in. Het verschilt enorm per startup hoeveel geld je moet investeren, dit is afhankelijk van waar je jezelf met je startup mee bezighoudt. Mocht je jezelf bijvoorbeeld bezighouden met kleding, dan is de kans groot dat je aardig wat geld moet investeren.

Maak jezelf vindbaar

Om jouw startup in de markt te zetten, is het belangrijk dat je startup goed vindbaar is. Ten eerste is het hiervoor belangrijk dat je een website maakt. Op de website moeten de belangrijkste dingen over jouw startup worden vermeld. Denk aan de doelstellingen, ambities en wat informatie over jou als oprichter. Straal met je website voor je startup direct uit wat je wilt bereiken. Zorg ervoor dat het design mooi is en het aantrekkelijk is voor mensen om te bekijken en te lezen. Ook belangrijk is het om op de website contactgegevens te vermelden, zoals bijvoorbeeld mail en telefoonnummer. Zo weet men altijd hoe ze jou kunnen bereiken.

Niet alleen de website is van groot belang, ook social media speelt tegenwoordig een ontzettend grote rol als je populariteit wilt verkrijgen. Maak dus voor jouw start-up eigen pagina’s aan. Denk hierbij aan pagina’s op Facebook, Instagram en LinkedIn. Deze social media kanalen kunnen jou erbij helpen om jouw bereik te vergroten. Je kunt deze kanalen namelijk onder andere inzetten als promotie voor jouw startup.

Benader potentiële klanten

Een van de belangrijkste tips als het gaat om het beginnen met een startup is het benaderen van potentiële klanten. Klanten komen tenslotte niet vanzelf bij jouw startup terecht. Ga via het internet of jouw social media kanalen op zoek naar mensen en/of bedrijven die wellicht interesse hebben in hetgeen dat je aanbiedt.

Heb geduld

Belangrijk om in je achterhoofd te houden als je net bent begonnen met jouw startup, is om geduld te blijven hebben. Uiteraard wil je dat je zo snel mogelijk successen behaald, maar dit lukt vaak niet direct. Heb daarom geduld en geef niet op als het even tegenzit. Dat hoort namelijk allemaal bij het ondernemen: vallen en weer opstaan.

Vraag feedback

Waar je als ondernemer veel van kunt leren is van feedback van anderen. Vraag hier dan ook regelmatig om. Je kunt feedback over jouw startup vragen aan bijvoorbeeld familie, kennissen, vrienden en ga zo maar door. Ook als je een klant hebt binnengehaald of een samenwerking bent aangegaan is het altijd goed om feedback te blijven vragen. Aan de hand van deze feedback kun je namelijk steeds verbeteren en vernieuwen.

Al met al komt er dus best een hoop kijken bij het starten van een startup. Echter is het wel een hele mooie uitdaging, dus ga er met de volle 100% voor. Zolang je gemotiveerd blijft en niet zomaar opgeeft komen die successen vaak vanzelf.

Plaats een reactie

Sitemap