Geld verdienen op social media met je Instagram foto’s

De tijd dat je alleen als influencer met minimaal 20.000 volgers geld kon verdienen op Instagram is voorbij. Ook jij als student, met een stuk minder volgers, kunt nu geld verdienen via je favorite social media app.

Menig student kan uren lang vertoeven op Instagram. We bekijken foto’s van BNN’ers, filmpjes van schattige katten en shoppen ongemerkt wat af. Maar sindskort is het dus mogelijk om meer te verdienen op Instagram dan alleen likes, views en shares. Op de Cirkle app kan iedereen zich, ongeacht het aantal volgers aanmelden als influencer en geld verdienen.

Wat kun je met de Cirkle app?

De app maakt een nieuwe manier van marketing mogelijk. Voorheen betaalden bedrijven influencers (met veel volgers) om hun product, dienst of bedrijf te promoten. Maar uit eigen onderzoek van Cirkle bleek dat de perfecte foto’s van influencers niet altijd even betrouwbaar werden geschat door volgers. Wat betrouwbaarder bleek waren foto’s van echte vrienden.

Hier bedacht Cirkle het volgende op: door micro influencers in te zetten die hun eigen favoriete horeca en winkels promoten, zet de app in op vertrouwen en geloofwaardigheid. Voorbeeld: als vriend X een positieve post plaatst over een fietsenwinkel in de buurt geloof jij dit als goede vriend waarschijnlijk direct. Een voordeel voor de deelnemende bedrijven is dat er vertrouwen ontstaat, wat weer uitmonden in klantbinding.

Hoe werkt de app?

Om te starten met de app moet je die natuurlijk eerst even downloaden. De app is beschikbaar voor Android en iOS (mobiel en tablet). Vervolgens maak je een account aan en verbind je jouw Instagram account met de app.

Door regelmatig foto’s te plaatsen met bijgevoegd hashtags van jouw favoriete horecagelegenheid of winkel, bouw je een tegoed op in jouw wallet. De vergoeding die je ontvangt, hangt af van het aantal likes, het bereik van jouw bericht en de vergoeding jouw favoriete hotspot ervoor over heeft. Vaak gaat het om twee tot vijf cent per like, met een maximum van ongeveer 35 euro. De vergoeding die je ontvangt, kun je 24 uur (of later) na het posten verzilveren. Je kunt het dus niet meteen gebruiken. Meer informatie over de werking van de app vind je hier.

Als micro influencer dien je je aan een aantal regels te houden:

  • Bedrijven mogen een foto weigeren als het niet aan de eisen voldoet;
  • Het tegoed moet bij het bedrijf zelf besteed worden;
  • Je mag geen gekochte likes gebruiken;
  • De locatie en het product dat je promoot moet goed zichtbaar zijn;
  • Bij iedere post waar je iets promoot gebruik je een passende hashtag;

Conclusie: Cirkle app

Een ding is zeker, heel rijk zul je als micro influencer waarschijnlijk niet worden met deze app. Je verdient immers ook geen geld maar een tegoed. Afgezien daarvan, is het is wel een leuke manier om kortingen en tegoeden op te sparen voor jouw favoriete hotspots. Op dit moment zijn er ongeveer 500 horecagelegenheden en winkels in Amsterdam en Rotterdam aangesloten bij de app. Proberen kan altijd, toch?

De app kan bijvoorbeeld erg waardevol zijn voor beginnende foodbloggers of accounts die zich richten op een specifieke doelgroep.

Ook interessant: 10x geld verdienen met apps via je smartphone

Plaats een reactie

Sitemap