Slim een abonnement voor internet vergelijken

Anno 2019 is internet onmisbaar geworden voor een student. Helaas is een internetabonnement niet altijd inbegrepen bij de maandelijkse huur. In dat geval moet je met je huisgenoten zelf een abonnement afsluiten. Wij geven je een paar slimme tips hoe je dit het beste kunt doen! 

Abonnement voor internet vergelijken

In Nederland zijn er veel internetproviders actief en de concurrentie is groot. Veel internetproviders bieden een alles-in-1  pakket aan. Dit betekent dat je internet, televisie en vaste telefoon in één abonnement afneemt. Maar is dit wel de slimste keuze? Vrijwel iedere student heeft een smartphone met abonnement om te bellen dus een abonnement voor de vaste telefoon is niet nodig. Een televisieabonnement wordt ook steeds minder gebruikt door studenten omdat veel van hen via Netflix of andere on demand mogelijkheden series en films kijken. Bekijk hier hoe je korting op Netflix krijgt.

Een abonnement met alleen internet afnemen, is niet bij iedere provider mogelijk. Je hebt namelijk keuze uit 3 internettechnieken; via de telefoonkabel, via je TV kabel of glasvezel. Alleen providers die via glasvezel internet aanbieden, bieden een abonnement met uitsluitend internet.

Internet vergelijken: welke abonnement moet ik kiezen?

Welk internetabonnement het beste bij jullie huis past, hangt samen met het internet verbruik. Wat is de samenstelling van het studentenhuis en hoeveel studenten gebruiken dagelijks internet? Als jullie gezamenlijk maar weinig internet gebruiken en vooral op de universiteit studeren, zal het zonde zijn om een super uitgebreid pakket af te nemen.

Bij het afsluiten van een abonnement kun je keuze uit een bepaalde internetsnelheden. Dit wordt uitgedrukt in Mb’s. Hoe meer MB je afneemt, hoe sneller en duurder je internet is. Vaak zijn er drie opties: 20 Mb, 40 Mb of meer dan 50 Mb. Veel studenten gebruiken programma’s zoals Netflix en Spotify. Je kunt dan het beste kiezen voor een abonnement met 40 Mb internet. Als je fanatieke gamers of hackers in huis hebt, kun je kiezen voor een uitgebreider abonnement met 50 Mb of meer.

Vergelijk providers

Bij het vergelijken van internetproviders kun je aantal zaken meenemen:

  • Hoeveel MB is er nodig?
  • Kan ik in woonplaats een abonnement met glasvezel afsluiten?
  • Wat is de prijs per maand?

Bepaal voor het afsluiten van een internetabonnement hoeveel geld jullie er per maand aan willen uitgeven. Als jullie ook een televisieabonnement willen afsluiten, is het handig om internet en televisie samen af te nemen. Dit is goedkoper dan twee losse abonnementen.

Tip: als een of meer huisgenoten een mobiel abonnement bij Vodafone heeft, kan het slim zijn om Ziggo af te nemen. Als je Vodafone en Ziggo combineert, krijg je namelijk korting op je mobiele abonnement. Bekijk hier andere tips om geld te besparen.

Overstappen van internetabonnement

Als je al een internetabonnement hebt, kan het slim zijn om over te stappen naar een andere provider. Die kan bijvoorbeeld als de wensen en behoeften met betrekking tot internet veranderen of als hetzelfde aanbod bij een andere provider goedkoper is. Vaak geldt er een opzegtermijn van 1 maand. Regel vóórdat je het contract met je huidige provider opzegt, een nieuwe provider. Zo kom je in ieder geval niet zonder internet te zitten.

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Lees ook: MB’s besparen met prepaid internet

Plaats een reactie

Sitemap