Nóg goedkoper vliegen met Ryanair

Ryanair is één van de goedkoopste vliegtuigmaatschappijen van Europa en is daarom erg handig voor citytrips. Je vliegt bijvoorbeeld voor een tientje naar Londen en voor 20 euro naar Barcelona. Maar Ryanair heeft ook vele trucjes om de kosten alsnog te verhogen. Hieronder vind je een aantal slimme tips! 

Nóg goedkoper vliegen met Ryanair

Slimme verkooptrucs

Een slimme verkooptechniek van Ryanair is dat er bij een vlucht staat: “er zijn nog twee zitplaatsen beschikbaar” zodat consumenten sneller een vliegticket kopen. Vaak is dit bedrog en blijft het vliegticket gewoon op de website staan.
Vlieg alleen met handbagage. Dit is gratis en voor citytrips is dit vaak genoeg. Let vooraf wel op de voorschriften voor de handbagage.

Ryanair vliegt meestal niet naar het meest centrale vliegveld van een stad. Vaak moet je nog een transfer zien te regelen naar het centrum. Als dit het geval is, kun je deze beter van te voren (online) boeken.

Location is everything

Ryanair vliegt in Nederland vanaf Groningen, Maastricht en Eindhoven. Als je hier dichtbij woont, is het handig om vanaf deze locaties te vliegen. Alle luchthavens zijn met het OV te bereiken dus als je een studenten-OV hebt, kost het niets. Daarnaast vliegen ze ook van Brussel Charleroi, Bremen en Düsseldorf, maar dat is alleen voordelig voor Nederlanders die dicht bij de Duitse of Belgische grens wonen.

Wees flexibel

Heb je een lang weekend vrij en kun je op donderdag heen en op maandag terug vliegen, dan kan dit allemaal spot goedkoop. Vlieg je in de weekenden, op feestdagen of in de vakanties dan schieten de prijzen ineens gigantisch omhoog. Ook zijn de vliegtijden van Ryanair niet altijd even gunstig. Veel vluchten vertrekken ‘s ochtends vroeg waardoor je er met het openbaar vervoer moeilijk kunt komen.

Als je een paar maanden vooraf boekt zijn de prijzen hoger dan dat je vlak van tevoren een reisje boekt. Het makkelijkst is om de nieuwsbrief van Ryanair goed in de gaten te houden. Zo ben je altijd op de hoogte van de beste acties.

Heb je niet veel geld voor een city tip, ben je flexibel, goed in inpakken en vind je het niet erg er iets langer over te doen om in het centrum te komen? Dan zijn de Ryanair vliegtickets ideaal!

Bron: vrouwopreis.nl

2 gedachten over “Nóg goedkoper vliegen met Ryanair”

Plaats een reactie

Sitemap