Zo bespaar je het meeste geld op de goedkope vliegtickets

Menig slimme student is momenteel alweer druk bezig met de komende zomervakantie. In de zomer ga je natuurlijk het liefst zo ver mogelijk weg voor zo weinig mogelijk geld. Er bestaan verschillende theorieën om de goedkoopste vliegtickets te bemachtigen. Met de onderstaande tips helpen wij je een handje op weg! 

De goedkoopste vliegtickets: Boek vroeg

Hoe langer je vooraf boekt, hoe groter de kans op een voordelig ticket. Naarmate de vertrekdatum nadert, wordt het ticket alleen maar duurder. Alleen met last minute deals kan het goedkoper worden. Het nadeel aan last minute deal is dat je nooit zeker weet of ze zullen verschijnen. Wachten op een last minute deal is daarom erg riskant wanneer je vliegtuig niet mag missen. Tijdens de laatste drie weken voor het vertrek kunnen de prijzen het snelst stijgen.

Dinsdagmiddag

De allergoedkoopste vliegtickets bemachtig je op dinsdagmiddag rond 3 uur. Op dit tijdstip zetten de meeste vliegtuigmaatschappijen hun last minute weekenddeals online. Ook daalt de gemiddelde prijs van een vliegticket juist op dat tijdstip het meest. Ook vroeg in de morgen en laat in de avond zijn de vliegtickets goedkoper dan overdag.

Incognito modus

In je zoektocht naar de goedkoopste vlucht bezoek je waarschijnlijk verschillende websites. Sommige sites zul je zelfs voor een tweede of derde keer bezoeken. Vaak geeft een website bij een tweede of derde bezoek een hogere prijs aan dan bij de eerste keer. Door het gebruik van de incognito modus in je webbrowser, voorkom je dit.

Juiste tijdstip van vliegen

Op vrijdag, zaterdag of zondag vliegen is duurder dan doordeweeks. Ook is vroeg in de ochtend of laat in de avond vliegen is goedkoper dan overdag. Maakt het jou niet uit wanneer je vliegt? Kies dan voor een tickets op een doordeweekse dag vóór 08.00 of na 22.00 ‘s avonds. Zit je niet vast aan een bepaalde datum qua reizen? Kies je reisperiode dan zo ruim mogelijk, dat scheelt ook enorm in de prijs.

Koop geen retourvliegticket

Koop geen retourtjes, maar twee losse tickets met een enkele bestemming. Deze tickets kun je bij verschillende vliegtuigmaatschappijen boeken. Dit is vaak goedkoper dan twee tickets bij dezelfde maatschappij. Boek het liefst 8 weken voor vertrek de vliegtickets, dan heb je de grootste kans op een voordelig ticket.

Vlieg vanaf een goedkoper vliegveld

De meeste vliegtuigen vertrekken vanaf Schiphol Airport. Maar Nederland beschikt over meer vliegvelden dan alleen Schiphol en het is ook nog is goedkoper om vanaf deze bestemmingen te vliegen. Kijk eens naar vliegtickets van Eindhoven, Eelde (Groningen) of Rotterdam/Den Haag. Woon je vlakbij de Duitse grens? Dan kan vliegveld Weeze in Dusseldorf of Bremen een stuk goedkoper zijn.

Lees ook: nog goedkoper vliegen met Ryan Air

Plaats een reactie

Sitemap