10 recepten die je kunt koken met de magnetron

Wij zijn van mening dat de magnetron één van de meest achtergestelde apparaten in de (studenten)keuken is. Dit terwijl een magnetron super snel, makkelijk en zelfredzaam is! Om deze redenen geven we je 10 recepten om te koken met de magnetron!

Wist je dat een magnetron zeer geschikt is voor het koken van letterlijk VANALLES? Je kunt er veel meer mee dan alleen brood ontdooien of een overgebleven maaltijd opwarmen. Koken met de magnetron is ook nog eens super eenvoudig. De meeste recepten kun je ook met een oven maken maar een magnetron is vele malen sneller! Sommigen denken dat eten uit de magnetron kankerverwekkend is. Gelukkig is dit echter een fabel.

1. Gevulde tomaat

Een makkelijk en gezond recept voor (flex)vegetarischers. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Zorg voor twee grote (vlees)tomaten.
  2. Snijd allereerst de bovenkant van de tomaten eraf en zet deze op een bord.
  3. Hol de tomaat uit door het vruchtvlees te verwijderen.
  4. Snijd een teentje knoflook, gele ui en paprika in kleine stukjes en breng op smaak met wat Italiaanse kruiden, peterselie, peter en zout.
  5. Schep het mengsel vervolgens in de tomaten.
  6. Strooi en er nog wat geraspte kaas overheen en verwarm de tomaten 5 minuten op 700 Watt.

gevulde tomaat

2. Roerei uit de magnetron

Dit is een ideaal recept voor ontbijt of lunch. Het is super makkelijk en je hebt het binnen 3 minuten op tafel. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Pak een mok en voegt één ei, een kwart paprika (in stukjes) en een eetlepel slagroom toe.
  2. Maak het af met wat kruiden zoals peper, zout en peterselie of wat geraspte kaas.
  3. Roer het mengsel goed door elkaar en zet het voor 1 minuten op 750 Watt in de magnetron.
    *Tip: voeg wat chilisaus toe voor wat extra smaak!

3. Gepofte (zoete) aardappel

Een recept dat veel mensen uit de magnetron maken is een gepofte aardappel! Dit kan zowel een normale aardappel als een zoete aardappel zijn. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Maak allereerst de aardappel schoon en prik met een vork meerdere gaatjes rondom de aardappel.
  2. Leg de aardappel vervolgens op een bord in de magnetron. Voor een normale aardappel reken je 8 tot 12 minuten en voor een zoete aardappel 12 tot 15 minuten op 750 Watt.
  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant open. Voeg een flinke schep roomkaas toe en maak het af met wat peterselie. Je kunt eventueel nog wat stukjes bosui toevoegen voor een extra bite.

gepofte aardappel

4. Gevulde courgette

Deze gevulde courgette is een gezonde maaltijd die ook nog eens vegetarisch is. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Was allereerst de courgette goed af.
  2. Snijd deze door middel en schraap met een lepel het binnenste vruchtvlees uit de courgette. Dit gedeelte vul je zo meteen met een groentemengsel.
  3. Snijd een teentje knoflook, een rode ui en een paprika in kleine stukjes.
  4. Schep dit mengsel met een lepel in de courgette.
  5. Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en peterselie.
  6. Zet in de magnetron voor 4 minuten op de hoogste stand.

5. Mac ‘n cheese uit de magnetron

Dit typisch Amerikaanse gerecht is super makkelijk te maken in de magnetron. Eet het als lunch, avondeten of als tussendoortje. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Vul een kop of kom voor 1/3 met macaroni.
  2. Voeg een kwark kopje water toe en zet dit in de magnetron voor 6 minuten op de hoogste stand.
  3. Roer naar 1, 2 en 4 minuten de macaroni even om. De pasta is nu gaar.
  4. Voeg een handje geraspte kaas naar keuze toe en twee eetlepels melk.
  5. Zet het mengsel opnieuw voor 30 tot 45 seconden in de magnetron en roer goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor extra smaak.

mac and cheese

6. Geroosterde maiskolf

Mais is gezond en lekker knapperig. Om een maiskolf in de magnetron te bereiden heb je een kolf nodig waar de bladeren nog aanzitten. Op deze manier wordt het mais gestoomd. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Plaats de maiskolf inclusief maisbladeren in de magnetron voor 12 minuten op de hoogste stand. Door de bladeren kan het vocht niet weg waardoor het mais zal stomen.
  2. Na 12 minuten in de magnetron kun je de maiskolf een paar minuten laten afkoelen.
  3. Vervolgens besmeer je de kolf met (room)boter en bestrooi je het met peper en zout. Eetsmakelijk!

koken met de magnetron

7. Zalm uit de magnetron

Dit recept is super makkelijk en een culinair hoogstandje voor alle visliefhebbers. De onderstaande bereidingswijze is voor 1 portie en kan ook gebruikt worden bij andere vissoorten.

  1. Leg een stuk zalm voor 1 persoon (200 gram) in een schaal of bord.
  2. Bestrooi vervolgens met kleine stukjes knoflook, peper, zout of viskruiden. Voeg ook een paar theelepels water of citroensap toe.
  3. Dek de vis volgens goed af met plastic folie en zet het in de magnetron voor 4 minuten op 1.000 Watt.
    *Voeg wat witte rijst en groente toe voor een complete maaltijd. Je kunt het ook combineren met de maiskolf of de gepofte aardappel hierboven.

8. Paprika à la micro

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Maar wil je toch gezond eten? Dan is een gevulde paprika een ideaal gerecht voor vanavond. Bereiding voor 1 persoon:

  1. Snij een paprika door midden en haal de zaadlijsten eruit.
  2. Laat vervolgens een blikje linzen van 160 gram uitlekken.
  3. Snijd een teentje knoflook, en rode ui en een paar champignons in fijne stukjes en voeg bij de linzen.
  4. Voeg schep het mengsel in de twee halve paprika’s en voeg wat kruiden toe (peterselie, paprikapoeder, zout en peper)
  5. Als laatste voeg je een handje geraspte kaas toe.
  6. Plaats de paprika’s in de oven voor 1,5 minuut op 800 Watt.

koken met de magnetron

9. Bananen mug cake

Dit bekende ontbijtje of tussendoortje mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met een mug cake kun je eindeloos variëren. Deze mug cake bestaat voor het grootste gedeelte uit banaan. Bereiding voor 1 persoon:

  • Pak een grote mok en vet deze in met wat boter of olie.
  • Voeg 1 ei, 1 eetlepel melk, 3 eetlepels havermout, 1 banaan en 1 theelepel kaneel toe.
  • Klop het mengsel tot een mooi geheel
  • Zet de mok met het mengsel voor 2 minuten in de magnetron op 1.000 Watt.

10. Toetje uit de magnetron

Dit is een super makkelijk toetje dat je gasten voor kunt zetten. Bereiding voor 4 personen:

  1. Snij vier appels in kleine stukjes en bestrooi met kaneel en wat suiker.
  2. Verdeel het mengel over vier mokken.
  3. Voeg bij iedere mok een handje vol rozijnen en walnoten toe.
  4. Zet de mokken 1,5 minuut op de hoogste stand in de magnetron.
    *Voeg eventueel nog wat slagroom toe.

Nog een paar tips voor de magnetron die je nog niet kende:

  • Laat chocola smelten
  • Rooster noten
  • Bak bacon voor op een omelet
  • Zelfgemaakte popcorn
  • Vlees ontdooien met de geniale ontdooistand

Heb jij nog meer lekkere recepten dit je kunt koken met de magnetron? Laat deze dan achter in de reacties Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Makkelijke recepten met 5 ingrediënten voor studenten

1 gedachte over “10 recepten die je kunt koken met de magnetron”

Plaats een reactie

Sitemap