Je studentenhuis gezellig maken: dat doe je zo!

Woon jij in een studentenhuis, maar vind je het hier niet bepaald gezellig? Misschien is het wat verouderd en straalt het niet bepaald gezelligheid en sfeer uit. Als je van jouw studentenhuis graag een sfeervolle plek wilt maken, is het hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw studentenhuis een make-over te geven. Hoe je jouw studentenhuis gezellig kunt inrichten? Wij zetten de tips hieronder voor je op een rijtje.

Ga in gesprek met medebewoners

Is iedereen in het studentenhuis het erover eens dat er wat veranderd kan worden aan de inrichting? Een eerste stap is dan om in gesprek te gaan met elkaar. Jullie moeten het tenslotte allemaal eens worden over hoe het eruit komt te zien, dit bepaal je niet alleen. Het is daarom belangrijk dat jullie met z’n allen een stijl gaan kiezen die jullie kunnen hanteren bij het geven van de make-over. Om erachter te komen wat jullie mooi vinden, is het aan te raden om voldoende inspiratie op te doen. Inspiratie opdoen kun je doen door bijvoorbeeld te kijken in woonmagazines, maar ook op internet kun je al een heel eind komen. Ook scrollen op social media kan goede ideeën opleveren.

Het kan een mogelijkheid zijn om met z’n allen een soort moodboard te maken. Hierop kunnen jullie alle ideeën kwijt. Op basis hiervan kunnen jullie dan uiteindelijk een stijl beslissen. Uiteraard is het goed mogelijk dat niet iedereen alles even mooi vindt. Probeer daarom vooraf compromissen te sluiten, zodat de mening van iedereen telt.

Verf de muren

Een paar likjes verf kunnen wonderen doen in een studentenhuis. Het kan daarom zeker een goed idee zijn om de muren te verven in jullie studentenhuis. Wanneer dit gedaan wordt, kan het studentenhuis er direct een stuk anders uitzien. Je geeft het op deze manier al een goede make-over. Als jij en je medebewoners de muren willen verven, is de kleur natuurlijk van groot belang. Een neutrale kleur doet het hierbij altijd goed, want neutrale kleuren zijn goed te combineren met andere kleuren in het huis. Bij neutrale kleuren zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan wit, beige, grijs of bruin. Je zou er uiteraard voor kunnen kiezen om alle muren in dezelfde kleur te verven, maar het kan ook een optie zijn om te gaan voor bijvoorbeeld een of meerdere accentmuren. Op deze manier kun je dus voor verschillende kleuren kiezen en is het ook niet erg als je wel een iets opvallendere kleur in huis hebt.

Kies mooie meubels

Zijn jullie niet bepaald blij met de meubels die nu in jullie studentenhuis staan? Dan is het tijd voor verandering. Ga samen op meubeljacht om wat nieuwe meubels uit te zoeken. Nieuwe meubels kunnen het interieur van het studentenhuis zeker een boost geven. Ga langs bij verschillende speciaalzaken om inspiratie op te doen. Meubels zijn echter wel vaak duur en met een studentenbudget kan het lastig zijn om dit zomaar even te betalen. Als dit niet lukt, kan het daarom ook een goed idee zijn om meubels in je studentenhuis her te gebruiken. Ook hierbij geldt dat vaak een likje verf al wonderen kunt doen. Bijvoorbeeld bij een kast is dit zeker haalbaar. Als je voor een goedkope prijs mooie meubels wilt scoren, zou je ook kunnen kijken naar tweedehands meubels op bijvoorbeeld Marktplaats of bij de kringloopwinkel.

Woonaccessoires

Een gezellig studentenhuis realiseren? Dan kunnen ook woonaccessoires niet ontbreken. Woonaccessoires spelen namelijk een grote rol in de sfeer van het interieur. Bij een studentenhuis inrichting is het daarom zeker goed om deze toe te voegen. Denk bij woonaccessoires bijvoorbeeld aan kaarsen, vazen, sierkussens, vloerkleden en muurdecoratie.

Woonacessoires student

Planten

De muren een make-over gegeven, nieuwe meubels aangeschaft en woonaccessoires toegevoegd, maar nog niet helemaal tevreden? Dan kan het nog een goede mogelijkheid zijn om meer groen in huis te halen. Denk hierbij eens aan wat mooie planten. Vooral wat kleurrijke planten kunnen mooi staan in het interieur van jouw studentenhuis, want deze planten stralen sfeer uit. Door planten toe te voegen maak je het direct een stuk gezelliger in huis, dus het is zeker het overwegen waard.

Deze tips kunnen jou erbij helpen om het studentenhuis waar je in woont gezelliger te maken. Want niet alleen een gezellige studentenkamer is fijn, het gehele huis is ook van belang. Als jouw studentenhuis ook wel een make-over kan gebruiken, kun je deze tips dus zeker toepassen. Wonen in een gezellig studentenhuis is tenslotte een stuk leuker dan wonen in een studentenhuis dat er maar saai uitziet.

Plaats een reactie

Sitemap