Dit zijn de musthaves voor jouw studentenkamer!

Heb jij plannen om binnenkort op kamers te gaan? Dan breekt er een nieuwe en spannende tijd voor je aan. Op kamers gaan is waarschijnlijk een stuk anders dan je gewend bent, er komt nog best wat bij kijken. Zo ook het inrichten van jouw studentenkamer. Het is goed om voor jezelf te bedenken wat je hiervoor allemaal nodig hebt. Wij helpen je op weg en zetten wat musthaves voor jouw studentenkamer op een rij.

Bureau en bureaustoel

Je gaat op kamers omdat je in een stad gaat studeren, dus het is dan wel van groot belang dat je in je studentenkamer daadwerkelijk de ruimte biedt om te kunnen studeren. Om goed te kunnen studeren, is het van belang dat je beschikt over een stevig bureau en goede bureaustoel. Wellicht had je thuis al wel een goed bureau en bureaustoel staan die je ook in je studentenkamer kunt gebruiken. Dan hoef je ook geen nieuwe spullen te kopen. Had jij thuis geen goed bureau en ook geen comfortabele bureaustoel? Dan is het echt aan te raden om deze aan te schaffen voor jouw studentenkamer. Kijk bij een bureaustoel ook echt naar of deze comfortabel zit. Een goede bureaustoel is namelijk van groot belang om lichamelijke klachten te verminderen of te voorkomen.

Kijk van tevoren goed naar de inrichting van jouw studentenkamer om te zien waar je het bureau en de bureaustoel het beste kunt plaatsen. Maak in jouw studentenkamer indien mogelijk een soort aparte plek om te gaan studeren. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor jouw studie hier kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan schoolaccessoires zoals notitieblokjes, pennen, nietmachine, markeerstiften etc. die je op je kantoor kunt plaatsen.

Een bed of slaapbank

Ook niet geheel onbelangrijk in je studentenkamer: een goed bed of slaapbank. Wellicht had je thuis al een comfortabel bed die je gemakkelijk kunt overplaatsen naar jouw studentenkamer. Anders kan het een aanrader zijn om een nieuw bed te kopen. Ook kun je kiezen voor een slaapbank. Dit is een bed die je tegelijkertijd als bank kunt gebruiken. Dit is natuurlijk ideaal voor in je studentenkamer, want zo bespaar je ruimte.

Een tafel en stoelen

Studeren kun je doen aan jouw bureau of op de bank, maar een tafel in je studentenkamer is wel echt een musthave. Dit komt namelijk goed van pas voor om aan te eten of als er mensen bij je op bezoek komen. Het is wel goed om hiervoor naar de studentenkamer inrichting te kijken, want een tafel kan veel ruimte in beslag nemen. Op basis hiervan kun je bepalen welk formaat tafel goed zou passen in jouw studentenkamer. Aan een tafel heb je natuurlijk niet zo veel als je geen stoelen hebt. Dit is dan ook zeker een musthave voor jouw studentenkamer. Zorg ervoor dat je over genoeg stoelen beschikt. Mocht je weinig ruimte hebben, kan ook het gebruiken van opklapstoelen een goed idee zijn.

Opbergruimte

Een echte musthave voor jouw studentenkamer is een opbergruimte. Want je zal altijd zien dat je meer spullen hebt dan je in de eerste instantie had gedacht. Zorg er daarom voor dat je beschikt over een kast met genoeg opbergruimte, zodat je al je spullen goed kwijt kunt.

Televisie

Ook dit item kan eigenlijk niet ontbreken als je op kamers gaat: een televisie. Als je jouw studentenkamer aan het inrichten bent, zal je zien dat je al snel aan een televisie denkt. Het is natuurlijk leuk om in je studentenkamer te hebben. Zo zorg je ervoor dat je altijd de kans hebt om even een programma te bekijken. Ook als je bezoek ontvangt kan een televisie in je studentenkamer uiteraard goed van pas komen.

Televisie

Decoratie

Zonder decoratie zou je studentenkamer waarschijnlijk een beetje kaal en saai zijn. Door middel van decoratie kun je jouw studentenkamer flink opfleuren en het echt jouw persoonlijke ruimte maken. Bij decoratie zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan lampen, kaarsen, foto’s en schilderijen. Iets dat het ook heel goed doet in een studentenkamer zijn planten. Hierbij kun je kiezen voor leuke kunstplanten, maar je kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan gewoon een echte nieuwe plant te kopen. Aan de hand van decoratie kun je jouw studentenkamer in ieder geval een echte boost geven. Hiermee maak je jouw kamer helemaal compleet.

Bovenstaande inspiratie voor je studentenkamer kun je zeker in gedachten houden als je binnenkort op kamers gaat. Door het in te richten met bovenstaande studentenkamer musthaves creëer je een toffe eigen kamer en kan jouw studentenleven echt gaan beginnen!

Plaats een reactie

Sitemap