Huurtoeslag voor studenten

Veel studenten zijn zich niet bewust voor de mogelijkheid van huurtoeslag. Veel laten dit dan ook links liggen. Een gemiste kans vinden wij! Maar wanneer heb je recht op huurtoeslag en kun je dit zomaar aanvragen?

Huurtoeslag voor studenten

Huurtoeslag is een aanvulling op je huurkosten. Je kunt dit aanvragen als je huur hoger is dan je gemiddelde inkomen. Het maakt daarbij niet uit of je een woning huurt van een woningcorporatie of via particuliere verhuur.

Er zijn echter wel eisen gesteld voor het aanvragen van huurtoeslag. Deze eisen zijn:

  • Je bent minimaal ouder dan 18 jaar.
  • Je huurt een zelfstandige woning (je woning heeft een eigen voordeur, je hebt een eigen slaap- en woonkamer, een toilet en een eigen keuken)
  • Je verdient niet meer dan €21.600 per jaar
  • Je hebt niet meer eigen vermogen dan €21.139
  • Er staan geen bezoekers op het adres ingeschreven die er niet wonen.

Op de website van de belastingdienst kun je een proefberekening maken voor je huurtoeslag. Je krijgt dan een aantal vragen die je moet beantwoorden waardoor je de vraag kunt beantwoorden; kom ik in aanmerking voor huurtoeslag of niet?

Huurtoeslag aanvragen

Na de proefberekening kan je het zelf verder aanvragen via de belastingdienst. Je kunt huurtoeslag aanvragen over het huidige jaar. Ook kan je huurtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen over het vorige jaar. Als je uitstel hebt ontvangen voor het indienen van je inkomstenbelasting, dan is het soms ook mogelijk om je huurtoeslag van twee jaar geleden aan te vragen.

Bron: belastingdienst

1 gedachte over “Huurtoeslag voor studenten”

Plaats een reactie

Sitemap