Goedkoop bier

Iedere student is er bekend mee: bier. Er is bijna geen studentenhuis in Nederland waar het goudgele drankje niet wordt gedronken. Bier is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en merken. De ene student heeft een sterke merkvoorkeur en de andere maakt het allemaal niet uit. Hoog tijd voor ons om eens te onderzoeken hoe jij goedkoop bier kan drinken! Dat wil iedere student wel….toch?

Goedkoop bier drinken tijdens het Happy Hour

Wat iedere student wel weet is dat bier in de kroeg duurder is dan thuis op de bank. Dat is logisch, maar kan ook best frustrerend zijn. De prijzen zijn soms wel drie keer zo duur als je eigen flesje Heineken. Gelukkig zijn er kroegen die een happy hour hebben. De reden dat zij tijdens het happy hour goedkoop bier schenken is omdat het dan vaak minder druk is in de kroeg. Er moeten klanten op de kroeg afkomen en daarom gaat de bierprijs om laag. Als jij met je vrienden lekker tijdens het happy hour de kroeg in duikt, kun je dus goedkoop bier drinken! Zoek van tevoren wel even uit wanneer het happy hour is, want dat kan behoorlijk wat frustratie voorkomen!

Scoor de wekelijkse bier aanbiedingen in de supermarkt

Iedere supermarkt in Nederland heeft wekelijks vaak wel een biermerk in de aanbieding. Je kunt rustig een weekje wachten wanneer jouw favoriete biermerk niet in de aanbieding is, want het wordt prima gerouleerd in de Nederlandse supermarkten. Vooral de grote merken worden regelmatig in de aanbieding gegooid, want de supermarkten hebben gewoon afspraken met de bierleveranciers over het in de aanbieding gooien van het bier. Een leuke app om te kijken welk bier het goedkoopst is is superscanner.nl. Hierop kan je eenvoudig zien welk bier deze week het goedkoopste is.

Wil jij trouwens goedkoop speciaalbier kopen? Vaak zijn alle producten van een biermerk in de aanbieding. Dus als de Grolsch in de aanbieding is bij de Appie, dan is de Grolsch Kanon het bijvoorbeeld ook. Hierdoor kan je ook Grolsch Kanon voor een goede prijs scoren! Schaf in ieder geval geen speciaalbier aan bij de slijterij. Deze zijn vaak een stuk duurder dan de reguliere supermarkt.

Doe een bierproeverij bij de lokale brouwerij

Het doen van een bierproeverij is naast ontzettend leuk ook nog eens goedkoop. Voor een paar euro kan jij een of twee uur lang de lekkerste biertjes proeven. Ontzettend leuk om met vrienden te doen, want een bierproeverij staat vaak garant voor een hoop lol en gezelligheid.

Het is ontzettend leuk om naar een bierproeverij van een lokale brouwerij te gaan. Een bierproeverij doen bij een lokale bierbrouwerij is vaak goedkoop en lekker.

Ga eens voor de B-merken

Dat jij een keer geen Heineken of Amstel in je koelkast hebt staan zal niet voor scheve gezichten gaan zorgen. ‘B-merken’ zijn over het algemeen prima te drinken en een goed alternatief voor de duurdere merken. Kies bij Jumbo bijvoorbeeld voor het merk Dors en bij de Appie voor het merk Brouwers. Je zult merken dat de smaak van het bier prima is voor het geld dat je ervoor betaalt. Wil je echt weinig uitgeven? Dan kan je voor de C-merken gaan. Vaak zit er aan deze pils-soorten wel veel water toegevoegd, waardoor de smaak vaak niet geweldig is. Pitt bier of Schultenbrau zijn eigenlijk de C-merken.

Een half kratje kan ook genoeg zijn

Houd je van een biertje op zijn tijd maar vind je een krat toch wel een grote uitgave? Ga dan voor de halve kratjes van Bavaria. Je hebt niet de ‘druk’ om een heel krat te moeten leegdrinken omdat die anders niet meer houdbaar is.

Tip: wanneer je weer een nieuwe voorraad bier gaat kopen kun je de oude kratjes weer inleveren voor statiegeld. Scheelt weer!

Lees ook: Waar drink je het goedkoopste bier van Europa?

Plaats een reactie

Sitemap