Waar drink je het goedkoopste bier van Europa?

Een lekker biertje op het terras mag in de zomermaanden zeker niet ontbreken. Maar helaas lopen de kosten voor een paar uurtjes vertoeven op het terras (met het nodige pils) al gauw op naar paar tientjes. GoEuro zocht je voor uit waar je het goedkoopste bier van Europa drinkt! Want waarom meer betalen dan nodig….?

Er is een groot verschil tussen verschillende EU-landen als het gaat om de prijs van bier. Logischerwijs ligt de prijs voor een biertje in de hoofdsteden hoger dan buiten de steden. De prijs van bier moet een bezoek aan een stad zeker niet in de weg staan, maar zeg nou zelf, het is zeker handig om te weten!

Het zal de meesten niet verbazen maar in de Scandinavische landen Zweden, Noorwegen en Finland drink je het duurste biertje op het terras. Deze landen staan dan ook niet bekend als goedkope vakantieoorden en er gelden strenge regels voor het consumeren van alcohol. De prijs voor een biertje kan in Olso makkelijk op lopen tot 7,50 euro per glas! In Kopenhagen en Stockholm betaal je ongeveer 6 euro voor een 33 cl glas.

Arme studenten kunnen qua bierprijs ook beter niet naar Manchester, Nice en Parijs. Hier ligt de prijs ook tussen de 5 en 7 euro per 33 cl.

Uit de onderstaande tabel blijkt dus dat je het allergoedkoopste bier drinkt in de Slowaakse hoofdstad Bratislava gevolgd door Kiev (Oekraïne), Krakau (Polen) en Belgrado (Servië).

Natuurlijk kan het allemaal nog goedkoper wanneer je bier in de supermarkt haalt. In de eerder genoemde landen betaal je gemiddeld 0,50 per flesje bier in de supermarkt.

Het goedkoopste bier drink je in: 

het goedkoopste bier

De gemiddelde prijs heeft betrekking op een biertje van 33 centiliter en is het gemiddelde van lokaal bier en geïmporteerd bier.

Bron: www.goeuro.nl

Een reactie plaatsen

Sitemap