Ga je op kamers? Zo zorg je voor een soepele verhuizing

Heb je besloten om op kamers te gaan? Dan zal er de komende tijd veel op je af komen. Van het regelen van nieuwe spullen tot aan de verhuizing: op kamers gaan betekent dat er aan veel dingen gedacht moet worden. Ga je binnenkort jouw spullen verhuizen naar jouw studentenkamer? Dan wil je dit natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Hiervoor kun je een aantal tips in gedachten houden. Welke tips dit zijn? Dat lees je hieronder!

Begin ruim op tijd

Een van de beste tips bij verhuizen: op tijd beginnen. Een verhuizing wordt door sommige mensen nog flink onderschat. Het is goed om te onthouden dat een verhuizing veel voorbereiding vraagt. Als je als student gaat verhuizen, kun je dan ook haast niet vroeg genoeg beginnen. Zeker als jij flink wat spullen hebt die van het ene plekje naar het andere plekje verhuisd moeten worden. Ga dus niet last-minute aan de slag met alles regelen voor de verhuizing, want dan is de kans groot dat je veel meer stress ervaart.

Koop goede verhuisdozen

Een van de belangrijkste dingen om te doen, is om goede verhuisdozen te kopen. Goede verhuisdozen spelen namelijk een grote rol in hoe soepel de verhuizing straks gaat verlopen. Verhuisdozen zijn er in allerlei soorten en dus ook in verschillende prijsklassen. Heb je veel zware spullen? Dan is het zeker een aanrader om niet voor de goedkoopste verhuisdozen te kiezen. Deze zijn vaak minder sterk en dit kan ervoor zorgen dat de spullen er zo aan de onderkant van de doos weer uitvallen, met alle gevolgen van dien. Koop verhuisdozen van goede kwaliteit, zodat je ervan verzekerd bent dat je jouw spullen veilig kunt verhuizen.

Verhuisdozen verhuizing

Neem geen overbodige spullen mee

Een studentenkamer is meestal niet enorm groot. Zeker als je op kamers gaat in een populairste studentenstad, is het vaak een kwestie van genoegen nemen met een relatief kleine ruimte. Dat betekent dan ook dat niet al jouw spullen hierin passen. Het is daarom verstandig om geen overbodige spullen mee te nemen. Selecteer de spullen die je ├ęcht denkt te gebruiken in jouw studentenkamer. Als je sommige spullen thuis nu al nauwelijks of niet gebruikt, is het niet aan te raden om deze weer mee te nemen naar jouw nieuwe studentenkamer. Dit kost alleen maar meer ruimte en dat is natuurlijk zonde. Probeer dus een goede selectie te maken van spullen die je echt gaat gebruiken. Laat overbodige spullen achter!

Slim inpakken

Iets wat veel tijd kan kosten, is het inpakken van je spullen. Inpak tips voor het verhuizen van je spullen zijn daarom goed om in gedachten te houden. Ten eerste is het belangrijk om breekbare spullen apart in te pakken. Waarom? Omdat je zo voorkomt dat deze spullen breken. Je zou breekbare spullen kunnen inpakken in bijvoorbeeld inpakpapier of handdoeken, zodat ze goed veilig kunnen worden opgeborgen. Doe deze breekbare spullen bij elkaar in een verhuisdoos en schrijf hierop dat het om breekbare spullen gaat. Zo vergeet je niet dat je hier extra voorzichtig mee moet doen op de dag van de verhuizing. Wat handig is bij het inpakken, is om gebruik te maken van stickers of stiften. Dit kun je gebruiken om op de dozen te plakken of te schrijven, zodat je weet wat er in de doos zit. Door dit te doen, ben je bij het uitpakken van de spullen een stuk sneller en hoef je niet continu te zoeken naar je spullen. Wat ook slim is om te doen, is om een verhuisdoos apart te houden met daarin spullen die je de eerste dag nodig hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je pyjama, tandenborstel en setje kleding. Wellicht pak je niet alle verhuisdozen direct al uit, hier kun je de tijd voor nemen. Dan is het handig als je alvast een doos hebt waarin belangrijke spullen liggen. Deze kun je dan meteen gebruiken.

Goede hulp inschakelen

Een van de beste verhuis tips die je in gedachten kunt houden als je een soepele verhuizing wilt realiseren, is om goede hulp in te schakelen. Zeker als je best wat spullen moet meenemen, is dit handig. Vele handen maken tenslotte licht werk. Je kunt ervoor kiezen om hulp te vragen in jouw netwerk. Misschien zijn er wat familieleden of vrienden die je kunnen helpen bij het verhuizen van je spullen. Dat zou natuurlijk ontzettend fijn zijn, want dit scheelt veel tijd en moeite. Mocht het voor de mensen binnen jouw netwerk niet uitkomen om je te helpen bij de verhuizing, zou het ook nog een mogelijkheid kunnen zijn om een verhuisbedrijf in te huren. Hierbij zou je eens kunnen denken aan een studenten verhuisservice. Wel kost deze optie natuurlijk geld en met een studentenbudget kan dat nog wel een dingetje zijn.

Als je binnenkort gaat verhuizen naar je studentenkamer, kun je deze tips zeker in je achterhoofd houden. Deze tips kunnen het makkelijker voor je maken en ervoor zorgen dat die verhuizing zo gepiept is. Dan kun jij snel genieten van je nieuwe plekje!

Plaats een reactie

Sitemap