Een uitvaartverzekering voor studenten

Tijdens je studentenleven ben je waarschijnlijk vooral druk met je studie, uitgaan, sporten en andere hobby’s. Je denkt misschien niet zo snel aan overlijden of aan de dood in het algemeen. Toch is het belangrijk om daar af en toe over nadenken. Hieronder vertellen we je waarom. 

Het onderwerp van deze blog is misschien niet het leukste en gezelligste topic dat wij ooit besproken hebben. Toch vinden wij het belangrijk dat dit onderwerp ter sprake komt omdat het gepaard gaat met geld.

Je zult het misschien niet denken maar doodgaan kent een behoorlijk prijskaartje. Een uitvaart in Nederland kost namelijk gemiddeld € 7.500,-. Een behoorlijk bedrag als je het ons vraagt!

Wat is een uitvaartverzekering voor studenten?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je afsluit als je de hoge kosten voor een uitvaart wilt dekken. De voornaamste reden voor deze verzekering is dat je je nabestaanden liever niet met een flinke schuld wilt opzadelen als jij er niet meer bent.

Tot je 18e ben je automatisch meeverzekerd met een van je ouders. Zodra je 18 wordt, vervalt dit recht en dien je zelf een verzekering af te sluiten. Omdat veel studenten weinig met dit onderwerp bezig zijn, wordt dit nog wel eens vergeten. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is overigens niet verplicht in Nederland.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Maar wat is de goedkoopste uitvaartverzekering voor jou als student? Dit hangt van je uitvaartwensen af. Echter, is het logisch dat jij als student nog niet precies weet hoe je begraven of gecremeerd wilt worden.

Als je nieuwsgierig bent naar de kosten van een uitvaart, kun je de uitvaartberekenaar van het Nibud eens invullen. Vervolgens zie je de berekende kosten voor een uitvaart die aan jouw wensen voldoet

Anders dan bij andere verzekeringen, biedt geen enkele uitvaartverzekeraar een studentenkorting aan. In Nederland zijn er verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Bekende namen zijn Monuta, DELA en Yarden. Stel je wilt je tot maximaal € 5.000 verzekeren voor een uitvaart. Dan betaal je iedere maand ongeveer 6 euro. Per jaar is dat circa € 70,-. In sommige gevallen kun je er ook voor kiezen om per half jaar of per jaar te betalen.

Voor- en nadelen uitvaartverzekering voor studenten

Er zitten een aantal voordelen aan een uitvaartverzekering:

  • Zoals eerder benoemd, nabestaanden hoeven niet na te denken over de kosten;
  • Nabestaanden krijgen in de meeste gevallen het geld van de verzekering om te besteden aan de uitvaart.
  • Nabestaanden zijn vaak vrij om een uitvaartverzorgers te kiezen

Nadelen: 

  • Het kan voorkomen dat niet alle kosten vergoed worden. Dit hangt van de hoogte van de opgebouwd premie af;
  • Als je eenmaal bij een verzekeraar aangesloten bent, is het lastig om over te stappen naar een andere verzekeraar omdat je de opgebouwde premie soms niet mee kunt nemen.

Als je een verzekering wilt afsluiten, kan het handig om verschillende aanbieders te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om de polisvoorwaarden te checken. Dit kun je het beste doen met een van je ouders of iemand anders uit ‘het werkende leven’ ;).

Dit bespaart je waarschijnlijk maandelijks geld en je hoeft geen zorgen meer te maken.

Lees ook: Als student een WW aanvragen na je studie, is het mogelijk?

Plaats een reactie

Sitemap