Een groot feest organiseren met een klein budget, zo doe je het!

Kies een thema

Er is natuurlijk niks mis met een ‘gewoon’ feest met drankjes, hapjes en muziek, maar een themafeest maakt de avond net wat memorabeler dan een standaard studentenfeest. Geef aan je gasten een dresscode door die bij het thema aansluit en pas je muziekkeuze, hapjes en drankjes er ook op aan. Je kunt het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wil. Van memorabele films (The Godfather, New Kids), poker night tot Oktoberfest of Halloween – leef je uit, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Locatie

De allergoedkoopste feestlocatie is natuurlijk je eigen studentenhuis of kamer. Nadeel is wel dat de beschikbare ruimte (en daarmee de gastenlijst) beperkt blijft én dat je jezelf opzadelt met een fikse schoonmaak- en opruimbeurt de dag erna. Of je nu in je gemeenschappelijke woonkamer een feest geeft, in de buurtkroeg of in je studentensociëteit, let altijd op de veiligheid. Vermijd brandgevaar en houd nooduitgangen vrij en bereikbaar. Gebruik degelijke verlengsnoeren en stekkerdozen en plak snoeren vast met tape om te voorkomen dat iemand er na een paar drankjes over struikelt.

Muziek

Muziekkeuze en geluidskwaliteit kunnen je feest maken of breken. Stel van tevoren een lekkere Spotify-playlist samen om op terug te vallen of zorg dat je ruim voldoende muziek klaar hebt staan op je PC, laptop of USB-stick. Geen geboren DJ? Maak je geen zorgen – met een DJ controller kan iedereen muziek aan elkaar mixen! De Pioneer DDJ-RB is bij uitstek zo’n controller waarmee je met een klein budget de leukste muziek uit je speakers tovert (lees onze review hierover) Staat de ‘DJ booth’ aan de andere kant van de kamer dan je speakers? Vergeet dan niet om aan extra lange kabels te denken!

Aankleding en versiering

Je hoeft je spaarvarken niet kapot te slaan om je feest toch leuk aan te kleden en te voorzien van sfeervolle versiering. Voor een rookmachine gecombineerd met een paar leuke lichteffecten – succes gegarandeerd op ieder feest – betaal je veel minder dan je waarschijnlijk zou verwachten. Ook met een bellenblaasmachine maak je een onuitwisbare indruk op je feestgangers! Een ander klassiekertje voor de betere discosfeer is natuurlijk de spiegelbolset.

Catering

Je vrienden vragen om zelf een fles drank of krat bier mee te nemen naar je feest – de een vindt het geen probleem, de ander vindt het not done. Realiseer je wel dat zelf alle drank en snacks inslaan een fikse deuk kan slaan in je budget. Kies er desnoods voor je feest ‘BYOB’ (bring your own bottle) te noemen zodat jij je alleen over de hapjes zorgen hoeft te maken. Het loont hoe dan ook om de aanbiedingen in de gaten te houden en slim in te kopen. Sla je lokale supermarkt eens over en kijk wat je lokale Turkse supermarkt zoal te bieden heeft. Ook inkopen doen op de markt kan je een flinke besparing opleveren!

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Plaats een reactie

Sitemap