REVIEW: Pioneer DDJ-RB

Stel je voor: je organiseert een feestje voor een (grote) groep vrienden. Je wilt alles van te voren zo goed mogelijk regelen. Een ding dat goed geregeld moet worden is de muziek. Wat is immers een feestje zonder goede muziekset? Wij mochten de Pioneer DDJ-RB testen. En wat bleek? Zelfs als wannabe-DJ’s konden wij met dit apparaat overweg. Maar wat vonden we er nog meer van? In dit artikel lees je onze bevindingen…

Een professionele uitstraling, maar excellerend in gebruiksgemak

Toen wij de Pioneer DDJ-RB van Bax Music  mochten ontvangen sloten we hem dezelfde dag nog aan op onze Mac. Als DJ-leken hebben we zelden met DJ apparatuur gewerkt, dus je snapt wel dat dit een leuke uitdaging was. Het installeren van de bijbehorende software (Rekordbox) is overigens een fluitje van een cent. Hoewel het even zoeken was in de handleiding welke versie van de software gedownload moest worden, stond het programma binnen 20 minuten op de Mac. Bijgeleverd was een code die ingevoerd moest worden op Rekordbox.De bovenkant van de Pioneer DDJ-RB

Na het installeren van Rekordbox moest er nog een driver worden gedownload voor de DDJ-RB. Een fluitje van een cent, want het programma neemt je moeiteloos mee door de drivers die het programma nodig heeft.

Alles aangesloten? Let’s go! We starten met het afspelen van muziek. Onwennig? Ja, wij hebben nooit achter een draaitafel gestaan dus hebben geen idee waar we op moeten letten of wat we moeten indrukken. Een tutorial op youtube kijken dan maar.

Handig, na de nodige instructies via het populaire online videokanaal hebben we een beeld hoe we moeten DJ’en. De Sync-knop is een belangrijk onderdeel op de DDJ-RB. Hiermee kan je namelijk muziek goed op elkaar laten overlopen. Met behulp van de Filter-functie en de FX-effecten kan er door iedere DJ-leek een mix worden samengesteld. In krap drie kwartier hebben wij ons ontpopt tot ware DJ’s (zo voelt dat althans).

Voor de échte dj is het apparaat te makkelijk

Nadelen

Natuurlijk, het apparaat kent ook nadelen. Zo is het apparaat wel heel eenvoudig voor echte DJ’s. De vergevorderde DJ zal zich met dit apparaat wel heel makkelijk hebben. Iets wat de kunst van het DJ’en natuurlijk ten nadele komt. Verder concluderen wij dat het een nadeel is dat het geluid van het apparaat (in ons geval) uit de speakers van de laptop moest komen.

Plaats een reactie

Sitemap