Diner voor een prikkie

Elke avond een fatsoenlijke én goedkope maaltijd op tafel toveren is voor de meeste studenten niet vanzelfsprekend. Voor elk gerecht heb je veel verschillende ingrediënten nodig. Van deze ingrediënten houdt je meestal voor de helft over. Dit belandt vervolgens 9 van de 10 keer in de prullenbak. Voor een complete maaltijd ben je gemiddeld tussen de 3 en 6 euro per persoon kwijt. Tegenwoordig is het soms nog goedkoper om uit eten te gaan!

Bij bijvoorbeeld bij de IKEA. Hier krijg je al een diner voor een prikkie namelijk voor maar € 3,99! Je kunt dan kiezen uit de welbekende Zweedse gehaktballetjes of kip met patat en saus. Ook kun je voor € 4,49 kiezen voor een lekkere pasta.

Ook bij de Hema kun je voor een klein bedrag een warme maaltijd krijgen. Hier kun je kiezen voor een bordje met typische Hollandse gerechten zoals zuurkool of boerenkool met rookworst. Deze kosten tussen € 2,50 en € 4,- per stuk. Ook kun je kiezen voor een gerecht met vis of vlees.

Heb je iets meer te besteden dan ben je bij het restaurant van de V&D aan het juiste adres. Hier variëren de gerechten tussen de 6 en 12 euro per stuk.

Natuurlijk kun je ook een patatje bij de snackbar om de hoek halen. Ook lekker en goedkoop maar een stuk minder gezond en variërend!

Lees ook het artikel ontbijten voor een prikkie

Plaats een reactie

Sitemap