Bijverdienen met Etsy

Ben jij een creatieve student die naast zijn of haar studie de mooiste creaties maakt van hout, kleding, glas etc.? Wij hebben een manier hoe jij deze creaties op een makkelijke manier kunt verkopen en op deze manier een centje bij kunt verdienen! 

Wat is Etsy?

Etsy is een online platform waar je eigengemaakte creaties kunt kopen en verkopen. Het bijzondere aan Etsy is dat het unieke, handgemaakte artikelen bevat die je op grote websites als Marktplaats, Amazon en eBay niet zo gauw tegen komt. De meeste producten zijn niet al te duur waardoor je voor weinig geld leuke en originele cadeaus kunt scoren. Het productaanbod is zeer variërend en veranderd voortdurend. Voorbeelden van aangeboden producten zijn: kleding, sieraden, muziek, lichaamsverzorging, tassen, glaswerken, meubels en etenswaren.

Verkopen via Etsy

Als verkoper van je zelfgemaakte producten dien je een eigen ‘shop’ te beginnen op Etsy.com. Jouw ‘shop’ is simpel gezegd een virtuele ruimte waar je je producten kunt verkopen. Wanneer je een eigen shop begint, is de eerste stap jezelf aanmelden op de website. Vervolgens loop je alle stappen door die op het beeldscherm verschijnen en je eigen shop is een feit! Registeren bij Etsy is helemaal gratis. Je hoeft geen lidmaatschap te betalen of een abonnement af te sluiten.

Natuurlijk wil Etsy.com ook iets verdienen aan jouw ‘shop’. Voor elk product dat je aanbiedt in jouw shop betaal je 20 cent. Je mag het product dan maximaal 4 maanden op de website laten staan. Voor een product dat je langer dan 4 maanden op de website wilt aanbieden betaal je opnieuw 0,20. Naast de 0,20 per product betaal je bij iedere verkoop van een product 3,5% van de verkoopwaarde aan Etsy.

Uitbetalen en gemaakte kosten

Opbrengsten uit verkopen worden direct overgemaakt op de rekening van de verkoper. Je krijgt de opbrengst altijd in de juiste valuta overgemaakt. Op deze manier kunnen ook mensen met een andere valuta jouw producten kopen. Producten kopen kan via PayPal en creditcard.

Lees ook: Online geld verdienen met Fiverr

Categorieën Overige

Een reactie plaatsen