Bijverdienen met Etsy

Ben jij een creatieve student die naast zijn of haar studie de mooiste creaties maakt van hout, kleding, glas etc.? Wij hebben een manier gevonden hoe jij deze creaties op een makkelijke manier kunt verkopen! Zo krijg je lof voor je werk en verdien je een zakcentje bij!  

Wat is Etsy?

Etsy is een online platform waar je eigengemaakte creaties kunt kopen en verkopen. Het bijzondere aan Etsy is dat er unieke, handgemaakte artikelen aangeboden worden die niet op grote websites zoals Marktplaats, Amazon en eBay verkrijgbaar zijn. Omdat de producten zelf zijn gemaakt door hobby kunstenaars en creatievelingen, is de vraagprijs vaak niet erg hoog. Een ideaal platform waar je leuke en originele cadeaus kunt scoren dus!

Het productaanbod is zeer variërend en veranderd voortdurend. Voorbeelden van aangeboden producten zijn: kleding, sieraden, muziek, lichaamsverzorging, tassen, glaswerken, meubels en etenswaren.

Verkopen via Etsy

Als verkoper van je zelfgemaakte producten dien je een eigen ‘shop’ te beginnen op Etsy.com. Jouw ‘shop’ is simpel gezegd een virtuele ruimte waar je eigen handgemaakte producten kunt verkopen. De eerste stap is jezelf aanmelden op de website. Vervolgens doorloop je alle stappen die op het beeldscherm verschijnen en je eigen shop is een feit! Registeren bij Etsy is gratis en je hoeft geen lidmaatschap te betalen of een abonnement af te sluiten.

Natuurlijk wil Etsy.com ook iets verdienen aan jouw ‘shop’. Voor elk product dat je aanbiedt in jouw shop betaal je 20 cent. Je mag het product dan maximaal 4 maanden op de website laten staan. Voor een product dat je langer dan 4 maanden op de website wilt aanbieden betaal je opnieuw 0,20. Naast de 0,20 per product betaal je bij iedere verkoop van een product 3,5% van de verkoopwaarde aan Etsy.

Uitbetalen en gemaakte kosten

Opbrengsten uit verkopen worden direct overgemaakt op de rekening van de verkoper. Je krijgt de opbrengst altijd in de juiste valuta overgemaakt. Op deze manier kunnen ook mensen met een andere valuta jouw producten kopen. Producten kopen kan via PayPal en creditcard.

Lees ook: Online geld verdienen met Fiverr

Plaats een reactie

Sitemap