6 tips voor de verkoop op Marktplaats

Het einde van de maand is weer inzicht en je inkomsten zijn er weer sneller doorgevlogen dan je zelf door had. Kortom: je kunt wel een extraatje gebruiken. Kijk eens op je kamer of bij je ouders thuis of zij nog (oude) waardevolle spullen hebben die niet meer gebruikt worden en verkoop ze op Marktplaats of andere biedingssites. Maar wat is de juiste manier? Wij geven je aantal handige tips!

1. Een goede titel

Ten eerste is het belangrijk dat je een goede titel bedenkt. Het is handig om verschillende synoniemen in de titel te verwerken. Hierdoor wordt jouw advertentie beter gevonden en ook Google pikt deze er dan sneller uit wanneer iemand in de zoekmachine zoekt.

2. De juiste categorie op Marktplaats

Kiest de juiste categorie voor je advertentie. Niet alle categorieën worden even veel bekeken. Probeer daarom het product in zoveel mogelijk categorieën te plaatsen. Hierdoor wordt de advertentie ook weer meer gevonden en bekeken.

3. Gebruik duidelijke foto’s 

Het is belangrijk om duidelijke foto’s bij je advertentie te plaatsen. Hierdoor krijgen mensen een goede indruk van het product. Voeg altijd 2 of meer afbeeldingen toe. Zorg ook dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Dit voorkomt achter achteraf gezeur ‘dit was niet op de foto’s te zien’.

4. Schrijf een top advertentie

Probeer een zo goed mogelijke advertentie te schrijven. Hoe duidelijker en gedetailleerde de advertentie, hoe meer mensen je aanspreekt die misschien wel een bod zullen doen. Verzwijg geen informatie. Zitten er wat kleine krasjes op die oude laptop? Vermeld dit altijd netjes. Anders loop je de kans dat de koper achteraf zijn geld terug wil.

5. De juiste vraagprijs

Vraag een schappelijke prijs. Bekijk bij andere gelijksoortige advertenties wat zij voor het product vragen. Houd je hier ook ongeveer aan vast. Ook kun je net iets onder de prijs gaan zitten, de kans is dan groter dat je het product sneller verkoopt.

6. Wachten maar

En nu is het wachten op goede biedingen. Als je een bod ontvangt, kun je het best snel reageren. De bieder heeft hierdoor het gevoel dat hij serieus genomen wordt. Als het bod wat aan de lage kant is, kun je vragen om een nieuw bod of een ander voorstel doen. Als je door hebt dat de bieder jouw product erg graag wil hebben, is hij bereid meer te betalen en kun je een hoge prijs vragen.

Lees ook: Beleggen als student, een slimme zet?

1 gedachte over “6 tips voor de verkoop op Marktplaats”

  1. wat ik gemerkt heb is dat het ook handig is als je nog de doos of verpakking van een artikel hebt en bijvoorbeeld de handleiding en losse onderdelen als kabels. die ook op een foto zetten en alles zo schoon en mooi mogelijk presenteren. alleen al door dit te doen kun je meer voor je producten vragen en krijgen.

Een reactie plaatsen