5x actieve zomerbaantjes voor in de zomer

In de zomermaanden heb je waarschijnlijk meer vrije tijd. Veel studenten gebruiken deze tijd om wat geld te verdienen. Je hebt als student namelijk keuze uit heel veel leuke zomerbaantjes.

Een zomerbaantje is dé kans om te ontdekken wat je leuk vindt. De looptijd van de baan geldt vaak alleen voor in de zomer. In de sommige gevallen kun je er na de zomer ook blijven werken of misschien kun je het jaar erop weer terugkomen. Je proef tijdens een zomerbaan alvast aan het echte werkleven.

Toppers in de zorg

Ben je interesse in de zorg? En vind je het bijvoorbeeld leuk om met ouderen om te gaan? Dan heb je geluk. In de zorg zijn ze in de zomermaanden regelmatig op zoek naar extra personeel. Een uitgelezen kans om je interesse in de zorg daadwerkelijk te onderzoeken.

Het is bij deze zomerbanen vaak wel van belang dat je een opleiding doet die relateert is aan de zorg. Maar als dit niet het geval is, kun je altijd nog kiezen voor de thuiszorg. Je kun dan vaak helpen met de schoonmaakwerkzaamheden of met andere klusjes in- en rondom een woonhuis of zorginstelling. Wat je gaat verdienen ligt aan je ervaring. Gemiddeld genomen ligt het uurloon op circa € 10,- per uur.

Promotiewerk

Wil je veel buiten werken en mensen tegenkomen? Dan is promotiewerk misschien iets voor jou! Tijdens deze bijbaan werk je op drukke plekken zoals stations, festivals of in een stad en deel je bijvoorbeeld samples uit voor bekende A-merken. Als promotor zorg je ervoor dat de ontvanger een positieve ervaring met een product heeft.

Het werk is vaak leuk en afwisselend, maar je moet ook zeker van aanpakken houden. Als je je aanmeld voor promotiewerk kun je je opgeven voor sampling, chauffeurswerk of host/hostness. In de zomermaanden is de kans groot dat je vooral buiten in grote steden of op festivals werkt. Gemiddeld verdien je € …… per uur.

Zomerbaantjes in het buitenland

Als je een echte avonturier bent, ga je natuurlijk vakantiewerk doen in het buitenland! Ook hier zijn heel veel verschillende zomerbaantjes beschikbaar. De bekendste zomerbaan is misschien wel het werken in een animatieteam.

In een animatieteam vermaak je kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Als je animatiewerk in Spanje, Frankrijk of Italie wilt doen, is het klimaat in ieder geval fantastisch en je kunt je creatieve geest volledig benutten ;).

Voorbeelden van werkzaamheden zijn knutselen, spelletjes spelen en kinderdisco’s organiseren. Het animatieteam doet er alles aan om het de kinderen zo leuk mogelijk te maken op hun vakantie. Gemiddeld verdien je € 200,- euro per week inclusief kost en inwoning.

zomerbaantjes

IJsjes verkopen

Als je zomer zegt, zeg je ijsjes. Omdat ijsverkoop slechts seizoenswerk is, zijn veel ijswinkels en ijskarren in de zomermaanden hard op zoek naar nieuw personeel! Vaak is het leuk werk want je maakt de mensen blij die een ijsje komen halen.

Leeftijd is voor deze zomerbaan vaak niet belangrijk. Ook heb je geen opleiding nodig om de lekkerste ijsjes te serveren. Je dient wel van aanpakken te houden want op een warme dag wil iedereen het liefst een bolletje ijs. Gemiddeld verdien je € 8,- per uur.

zomerbaantjes

Werken bij een strandtent

Als je echt wilt aanpakken, is een bijbaan in een strandtent zeker iets voor jou. Nederlandse strandtenten zijn in de zomermaanden bijna altijd op zoek naar nieuw personeel. Als je snel een bijbaan zoekt om wat bij te verdienen is dit dus een ideale plek om te solliciteren.

Als je al enige ervaring in de horeca hebt, heb je logischerwijs een voorsprong. Je komt waarschijnlijk in aanmerking voor een bijbaan als serveerster, barman/vrouw of als beginnend kok. De horeca staat helaas niet bekend als een branche met een hoog uurloon. Maar als horecamedewerker maak je vaak lange dagen waardoor je loon toch iets acceptabeler wordt. Daarnaast geven toeristen bijna altijd fooi die je soms zelf mag houden. Gemiddeld vind je € 8,- per uur.

En zeg nou zelf, een bijbaan met een uitzicht zoals hieronder is ook wat waard!

zomerbaantjes

Lees ook: 13 manieren om deze zomer makkelijk geld te verdienen

Plaats een reactie

Sitemap