5 Makkelijke budgetrecepten

Koken is van de meeste studenten niet echt een hobby. Geen tijd, geen zin of te moeilijk. Om deze reden hebben wij 5 makkelijk budgetrecepten op een rijtje gezet die maximaal 15 minuten bereidingstijd hebben en ook nog eens (redelijk) gezond zijn! 

Toscaan groente potje

Voor dit gerecht heb je nodig: 1 ui, knolselderij, courgette, 200 gram gezeefde tomaten, 1 potje witte bonen, 100 gram olijven en een stokbrood of ciabatta. Deze ingrediënten zijn voor ongeveer 3 personen. Dit gerecht is makkelijk te bereiden omdat je alles in één pan kunt droppen. Tip: wanneer je dit gerecht alleen eet, kun je het 2 á 3 avonden achter elkaar eten of invriezen voor een andere keer. De kosten voor dit gerecht zijn ongeveer 3 euro per persoon.

budgetrecepten

Gehaktballetjes met wokgroente

Een super makkelijk en een ooooh zo lekker gerecht! De ingrediënten zijn: 200 á 300 gram gehakt, zakje gehaktkruiden, een zakje wokgroente (een zakje is veel makkelijker dan snijden) en witte rijst (voor ongeveer 3 personen). Dit gerecht tover je binnen 15 minuutjes op tafel en kost ongeveer 2,50 á 3 euro per persoon.

budgetrecepten

Pannenkoeken

Deze klassieker valt niet echt onder ‘healthy food’ maar doet het wel altijd erg goed onder studenten. Pannenkoeken zijn namelijk redelijk simpel te bereiken of (nog makkelijk) om kant-en-klaar te halen in de supermarkt! Geef er een gezond tintje aan door banaan, blauwe bessen of frambozen toe te voegen en smullen maar! 10 kant-en-klare pannenkoeken heb je al voor 0,99!

 

AVGtje: Aardappel, vlees, groenten

Heel Hollands, maar altijd lekker en niet duur. Bijvoorbeeld: kleine aardappeltjes (kan ook een zakjes krieltjes zijn), een potje groene sperziebonen en 2 gehaktballen. Hier kun je met 2 personen van eten voor ongeveer 2 euro per persoon.

budgetrecepten

Koude pastasalade

Heerlijk voor in de zomer wanneer je geen zin hebt in een warme maaltijd. Ook nog eens makkelijk te bereiden en niet duur. De ingrediënten die je voor deze pastasalade nodig hebt zijn: ongeveer de helft van een zak penne, zongedroogde tomaatjes, 300 gram spinazie en een zakje parmezaanse kaas. Dit gerecht is ongeveer voor 2 personen en ongeveer 2,50 p.p.

budgetrecepten

Heb jij ook een heerlijk en goedkoop budgetrecept? Laat het ons hieronder weten ;)

Ook interessant: snelle en makkelijke pastagerechten en makkelijke maaltijden zonder te koken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *