Makkelijke maaltijden zonder te koken

Soms is de keuken in je studentenhuis zo vies dat je liever een keertje niet kookt. Dan kun je natuurlijk uit eten gaan maar het kan ook goedkoper. Wij hebben een handige lijst samengesteld met makkelijke maaltijden zonder te koken!

Magnetronvoer
Er zijn erg veel magnetronmaaltijden te koop in de supermarkt. Makkelijk en niet duur maar vaak kun je dit er ook aan afzien en smaken ze niet allemaal even goed. Bij de Albert Heijn heb je de verse kant-en-klare pasta en lasagne. Deze zijn wel goed van smaak maar net iets duurder dan de andere maaltijden. Ongeveer 4 á 5 euro per maaltijd.

Stoommaaltijden
Deze maaltijden zijn o.a verkrijgbaar bij Albert Heijn. Doordat het eten gestoomd wordt, blijven alle voedingsstoffen behouden en is het eten van een stoommaaltijd erg gezond. De maaltijden bestaan allemaal uit veel verschillende groentes, pasta/rijst en een stukje vlees of vis. De maaltijden kosten tussen de 4 en 6 euro per stuk.

Noodles
Je kent ze wel, de kant-en-klare noodles. Wat heet water erbij en klaar is kees. Erg goedkoop en makkelijk te bereiden. Voor ongeveer 50 cent heb je deze maaltijd al op tafel staan. Ook lekker als tussendoortje.

Kant-en-klare pasta
Dit werkt het zelfde als bij noodles. Je giet heet water over de pasta + saus en je hebt je maaltijd bereid. De bekendste kant-en-klare pasta is wel die van unox. Andere varianten zijn die van Knorr en Promin. Een kant-en-klare pasta kost tussen de 1 en 2 euro.

Salades
Een makkelijke manier om toch een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden. Het makkelijkste is om een klant-en-klare salade te halen maar er zelf één maken is ook niet moeilijk (en vaak goedkoper). Ga je toch voor een salade uit de winkel, koop deze dan in de aanbieding. Dan zijn ze vaak 1 of 2 euro goedkoper dan normaal (3 tot 5 euro per salade).

No Responses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *