Avondeten zonder te koken? Hier lees je vijf opties!

Soms is de keuken in je studentenhuis zo vies dat je liever een keertje niet kookt. Dan kun je natuurlijk uit eten gaan maar het kan ook goedkoper. Wij hebben een handige lijst samengesteld met makkelijke maaltijden zonder te koken!

Hieronder vind je vijf optie voor het avondeten zonder te koken:

Avondeten zonder te koken: Magnetronmaaltijden

Er zijn erg veel magnetronmaaltijden te koop in de supermarkt. Makkelijk en betaalbaar maar vaak kun je dit er ook aan afzien en smaken ze niet allemaal even goed. Bij de Albert Heijn heb je de verse kant-en-klare pasta en lasagne. Deze zijn wel goed van smaak maar net iets duurder dan de andere maaltijden. Aan een lekkere smaakvolle magnetronmaaltijd ben je ongeveer 4 tot 6 euro kwijt.

Stoommaaltijden

Deze maaltijden zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn. Doordat het eten gestoomd wordt, blijven alle voedingsstoffen behouden en is het eten van een stoommaaltijd gezond. De maaltijden bestaan allemaal uit veel verschillende groentes, pasta/rijst en een stukje vlees of vis. De maaltijden kosten tussen de 4 en 6 euro per stuk en zijn regelmatig in de bonus.

Noodles

Je kent ze wel, de kant-en-klare noodles in een zakje. Een scheut heet water erbij en klaar is kees. Erg goedkoop en makkelijk te bereiden. Voor ongeveer 50 cent heb je deze maaltijd al op tafel staan. Tip: voeg wat gebakken ei, paprika, champignons, wortel of courgette toe! Je maaltijd wordt op die manier een stuk gezonder en je bent sneller vol.

Kant-en-klare pasta

Deze maaltijd lijkt op de kant-en-klare noodles. Je giet heet water over de pasta + saus en je hebt je maaltijd bereidt. De bekendste kant-en-klare pasta is die van unox. Andere varianten zijn die van Knorr en Promin. Een kant-en-klare pasta kost tussen de 1 en 2 euro. Ook hier kun je wat groente aan toevoegen voor wat extra vitaminetjes.

Salades

Een makkelijke manier om toch een lekkere en gezonde maaltijd te eten. Het makkelijkste is om een klant-en-klare salade te halen maar er zelf één maken is ook niet moeilijk (en vaak goedkoper). Ga je toch voor een salade uit de winkel, koop deze dan in de aanbieding. Dan zijn ze vaak 1 of 2 euro goedkoper dan normaal (3 tot 5 euro per salade).

Welke maaltijden zonder te koken eet jij regelmatig? Laat het ons weten in de reacties! 

Lees ook: Bij deze fastfoodketen krijg je de meeste frietjes!

Plaats een reactie

Sitemap