4 unieke plekken om te bezoeken tijdens een fly drive vakantie met vrienden in Europa

Er is niets beter dan een nieuw land of een nieuwe omgeving te verkennen dan met de auto. Je kunt gaan en staan waar je wilt en hebt alle ruimte en tijd om op de meest bijzondere plekken te komen. Europa telt talloze unieke bestemmingen die perfect zijn om tijdens een fly drive vakantie te ontdekken. Plekken waar je zonder auto waarschijnlijk nooit zou komen. Ben je nieuwsgierig naar welke dat zijn? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

1.     Alta Murgia Nationaal Park – Puglia

Tijdens een fly drive naar de prachtige provincie Puglia in het zuiden van Italië, val je van de ene in de andere verbazing. Onderweg passeer je eeuwenoude olijfgaarden, uitgestrekte velden, afgelegen dorpjes en prachtige stranden. Het Alta Murgia Nationaal Park is een ware parel in het binnenland van Puglia, waar je alleen met de auto kunt komen. Dit park is de thuisbasis van de laatste mediterrane steppe van Italië. Het lijkt alsof je hier terug in de tijd gaat wanneer je ineens het magische Castel del Monte aan de horizon ziet verschijnen. Je kunt in Alta Murgia urenlang wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Alta Murgia Nationaal Park

2.     Predjama Castle – Slovenië

Midden in de ruige bergen van Slovenië, ligt het Kasteel van Predjama verscholen tussen de rotsen. Gelegen op een 120 meter hoge klif biedt dit kasteel het meest spectaculaire uitzicht dat je ooit hebt gezien. De enige manier om deze sprookjeswereld te betreden, is door er naartoe te rijden met de auto of een tour te boeken. Onder dit mysterieuze en grootste grotkasteel op aarde, ligt een verborgen wereld van geheime tunnels. Bezoek het Predjama Kasteel in de ochtend of aan het einde van de dag om drukte i.v.m. tours te vermijden. Gelukkig kun je gaan wanneer je wilt met je eigen auto.

Predjama Castle

Lees ook: auto huren op vakantie; hier moet je op letten.

3.     Peratallada – Costa Brava

Een heerlijke vakantie naar de Costa Brava hoeft niet alleen in het teken te staan van zon, zee en strand. Tijdens een fly drive vakantie naar deze prachtige kuststrook, heb je namelijk ook de mogelijkheid om off the beaten paths te gaan. Ontsnap aan de drukte en rijd richting de regio Baix Emporada; een van de minst bezochte bestemmingen van de Costa Brava. Je vindt hier het prachtige middeleeuwse dorp Peratallada met zijn smalle straatjes en talloze ingangen en steegjes. Het imposante kasteel- paleis, de stadsmuren en de prachtige architectuur zijn al wandelend te ontdekken. Bovendien bieden de uitzichten vanaf het dorp een betoverend zicht.

Peratallada

4.     The Ring of Kerry – Ierland

De Ring of Kerry is een schitterende autoroute rond het schiereiland Iveragh in het zuidwesten van Ierland. De 179 kilometer lange route leid je door ruige, groene kustlandschappen en pittoreske dorpjes. De rit begint en eindigt in Killarney en onderweg liggen de mooie bezienswaardigheden voor het oprapen. Bewonder onder andere Moll’s Gap, de Torc waterval en de Gap of Dunloe, evenals minder toeristische plekken. Je zult kennis maken met adembenemende wildernis waar het lijkt alsof je alleen op de wereld bent. Maar ook levendige, bruisende plaatsen trekken aan je voorbij. Aan jou de keus waar je wel of niet uitstapt; het grote voordeel van reizen met de auto!

ring of kerry

Dit waren slechts een paar voorbeelden van fantastische plekken die alleen, of stukken gemakkelijker kunnen worden bezocht met de auto. Maar Europa en de rest van de wereld zitten vol met verborgen parels. Ontdek ze tijdens je volgende fly drive vakantie met je vrienden en geniet van de vrijheid!

Plaats een reactie

Sitemap