Auto huren op vakantie: hier moet je op letten!

Als je op vakantie gaat met je medestudenten of vrienden, kan het handig zijn om een auto te huren. Een ideale manier om de omgeving te verkennen en je makkelijk te verplaatsen! Wij geven je een paar handige tips voor een auto huren op vakantie. Zo betaal je nooit te veel! 

Auto huren op vakantie

Bij veel reisorganisaties is het mogelijk om een hotel, vlucht en auto in één te boeken. Lekker makkelijk en de totaalprijs is overzichtelijk. Maar als je denkt dat los boeken goedkoper is, kun je dat natuurlijk ook overwegen. Bekijk voor je de weg op gaat in het buitenland even de verkeersregels. Vragen die handig zijn om van tevoren uit te zoeken zijn:

  • Met welke leeftijd mag je de weg op?
  • Waar worden regelmatig verkeersboetes voor uitgedeeld?
  • Ben ik in het bezit van het juiste rijbewijs?

Voor een auto huren op vakantie moet je bij veel autoverhuurders minimaal 21 jaar zijn en 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Bij sommige verhuurbedrijven krijg je korting op vertoon van een studentenkaart.

Vergelijken meerdere aanbieders

Het is handig om voor je vertrek in Nederland alvast een auto te huren. Op die manier kun je meerdere aanbieders met elkaar vergelijken. Als je op een bestemming aankomt, kies je vaak het eerste de beste verhuurbedrijf dat je tegenkomt. Dit is niet altijd de goedkoopste optie. Als je de auto vooraf huurt, kun je ook alvast bedenken tot wanneer je de auto wilt huren. Zo kun je de kosten alvast berekenen.

Bekijk voor het boeken op verschillende tijdstippen de verhuurprijzen. Op grote vergelijkingssites kunnen deze namelijk iedere dag anders zijn. Wis daarom regelmatig je cookies en houd de prijzen in de gaten. Je kunt ook de prijzen bij de verhuurder zelf bekijken. Dit kan ook behoorlijk verschillen.

Bekijk de voorwaarden

Of je nou vooraf een auto huurt of op de bestemming zelf, het is altijd slim om het huurcontract eerst goed door te lezen. Wat is er afgesproken over de verzekeringen, benzine en eventuele schade? Zijn de kosten nog wel zo laag als ze in eerste instantie leken?

Als je een auto huurt, sluit in veel gevallen automatisch een eigen risico af. Het eigen risico is het bedrag dat je moet betalen aan de verzekering als er schade is of als de auto gestolen is. Het is lastig te zeggen hoe hoog dat eigen risico is, omdat dat dat in ieder land verschillend is. Als het goed is, vind je dit ook in het huurcontract terug. Meestal bedraagt het eigen risico tussen de € 600 en € 1.900.

Wat moet je doen als je schade hebt aan de huurauto?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je schade hebt gereden met de huurauto. Je kunt het beste dan zo snel mogelijk contact opnemen met de autoverhuurder. Hij of zij kan je helpen een goede garage te vinden en de verzekeringsclaim te regelen. De verhuurder is verantwoordelijk voor het regelen van dit soort dingen. Zet altijd het nummer van de verhuurder voor vertrek in je telefoon.

Een laatste tip
Voor het huren van een auto in het buitenland heb je vaak een creditcard nodig. Met iDeal of PayPal betalen kan in de meeste gevallen niet. Als student kan het lastig zijn om een creditcard aan te vragen bij de bank. Dit heeft te maken met de hoge van je inkomen. Een handige manier om toch op dezelfde manier als met een creditcard te betalen is een prepaid creditcard. Hier lees je alles over een prepaid creditcard.

Plaats een reactie

Sitemap