13 tips voor een goedkope voetbalreis

Als studerende voetbalfan is het boeken van een voetbalreis geen vanzelfsprekendheid. Hoge kosten aan collegegeld, huur voor je kamer en de nodige drankjes op studentenavondjes zorgen ervoor dat jouw portemonnee vaker leeg dan vol is. Geen stress! Ook met een lege portemonnee zijn er genoeg mogelijkheden om toch jouw favoriete Europese voetbalclub te bezoeken. Equipo Voetbalreizen geeft je 25 tips om toch goedkoop op voetbalreis te kunnen.

1. Vliegen vanaf het goedkoopste vliegveld

Vliegen vanaf Amsterdam is de gemakkelijkste optie maar bijna nooit de goedkoopste. Dit komt vooral omdat RyanAir niet vanaf Amsterdam vliegt en bijvoorbeeld wel vanaf Brussel Charleroi en Eindhoven. Onze eerste tip is dus om te vliegen vanaf het goedkoopste vliegveld als het jou weinig uitmaakt waar je vandaan vliegt.

goedkope voetbalreis

2. Overnachten in een hostel

Bij elke voetbalreis heb je verschillende opties voor jouw overnachting. De goedkoopste optie is het kiezen van een hostel. Het voordeel van een hostel is dat ze vaak een centrale ligging in de stad hebben. Wanneer je in een stad als Barcelona voor een centraal gelegen hotel kiest, ben je vaak veel meer geld kwijt. Onze tweede tip is dus om te kiezen voor een hostel wanneer gedeelde kamers geen probleem voor jou zijn.

3. Kies de goedkoopste wedstrijdtickets

Voor wedstrijdtickets aan het veld betaal je meer dan wedstrijdtickets op de tweede ring. Bespaar dus geld op jouw wedstrijdtickets door altijd de meest goedkope optie te selecteren. In alle stadions heb je zelfs vanaf de tweede ring nog een goed overzicht op het spel. Onze derde tip is dus om altijd de goedkoopste wedstrijdtickets te kiezen, als het je niks uitmaakt of je Messi van 3 of 50 meter ziet.

goedkope voetbalreis

4. Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode. Bij Equipo Voetbalreizen is het mogelijk om een kortingscode te ontvangen die je €25 korting geeft op je voetbalreis. Onze vierde tips is dus om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

goedkope-voetbalreis

5. Kies een voetbalreis die in de aanbieding is

Maandelijks hebben wij 4 voetbalreizen die je kunt boeken met €50 korting. Tip nummer 5 is dus om een voetbalreis te boeken die in de aanbieding is.

goedkope-voetbalreis

6. Voetbalreis zonder vlucht

De goedkoopste voetbalreizen zijn doorgaans naar Duitse voetbalclubs, zoals Borussia Dortmund of Schalke 04. Dit komt natuurlijk omdat de stadions makkelijk te bereiken zijn met de auto vanuit Nederland. Onze zesde tip voor een goedkope voetbalreis is dus een voetbalreis zonder vlucht.

7. Minder aansprekende tegenstander

Een voetbalreis naar een wedstrijd van Liverpool tegen Manchester United is natuurlijk een toffe ervaring, maar helaas ook een prijzige. Dit komt voornamelijk omdat de ticketprijzen voor dergelijke wedstrijden omhoog gaan. Wanneer je naar een wedstrijd van Liverpool gaat tegen een minder aansprekende tegenstander, zijn de ticketprijzen een stuk lager. Onze zevende tip is dus om een wedstrijd van jouw favoriete Europese club te kiezen tegen een minder aansprekende tegenstander.

8. Een voetbalreis in het laagseizoen

De prijs van een voetbalreis valt of staat met de prijs van een vlucht. Zeker bij Zuid-Europese bestemmingen, zoals Barcelona of Madrid, stijgen de prijzen van vluchten in het hoogseizoen naar astronomische bedragen. Je boekt dus bijvoorbeeld voor de maand december een goedkopere voetbalreis naar Barcelona dan in april of mei. Tip acht is dus om een voetbalreis te boeken in het laagseizoen vanwege de lagere vliegprijzen.

goedkope-voetbalreis

9. Voetbalreis naar een club uit een wereldstad

Tip nummer 9 sluit aan op de voorgaande tip. Er gaan meer vluchten naar een wereldstad zoals Londen dan naar een stad als Sevilla. Dit grotere aanbod vluchten leidt tot een lagere prijs voor voetbalreizen naar Tottenham Hotspur en een hogere prijs voor voetbalreizen naar Sevilla FC.

goedkope-voetbalreis

10. Een hotel zonder ontbijt

Een hotel zonder ontbijt is goedkoper dan een hotel met ontbijt. Bovendien scoor je zelf een ontbijtje bij de supermarkt dat vele malen goedkoper is dan die van het hotel. Tip 10 is dus om te kiezen voor een hotel zonder ontbijt.

11. Betalen in termijnen

Bij voetbalreizen die nog niet gespeeld worden binnen zes weken hoef je nog niet het volledige bedrag te betalen, maar alleen een aanbetaling. Door het in twee delen te betalen, verdeel je de last over twee periodes dus ben je niet in één keer blut. Onze elfde tip is dus om te betalen in termijnen.

goedkope-voetbareizen

12. Doordeweekse wedstrijd

Tip nummer 12 is er eentje die je als student goed kunt toepassen. Bij doordeweekse wedstrijden ligt de ticketprijs altijd een stuk lager dan bij wedstrijden in het weekend. Logisch natuurlijk omdat de meeste voetbalfans doordeweeks werken en dus lastig vrij krijgen. Hier kan jij van profiteren door een keer niet naar dat saaie hoorcollege te gaan maar een voetbalreis naar Real Madrid te boeken om Cristiano Ronaldo te zien.

goedkope voetbalreis

13. Ver van tevoren boeken

Onze dertiende en laatste tip is om je voetbalreis ver van te voren te boeken. Dit heeft ook te maken met de prijzen voor de airlines, naarmate de datum van de wedstrijd nadert worden deze hoger. Je doet er dus goed aan om je voetbalreis ver van te voren te plannen omdat de prijs dan het laagst is.

Ben jij van plan om in het nieuwe seizoen op voetbalreis te gaan? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk onze voetbalreizen naar de buitenlandse topcompetities op de website.

Lees ook: Geld verdienen met voetbal kijken en Voetbalwedden tips voor meer succes

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij.

1 gedachte over “13 tips voor een goedkope voetbalreis”

Plaats een reactie

Sitemap