Gezonde pastagerechten voor minder dan 3 euro

DELEN
goedkope pastagerechten

Gezonde voeding is belangrijk, ook voor studenten. Helaas is een gezonde levensstijl duurder dan een ongezonde levensstijl met vette pizza, patat speciaal en kapsalon. Voor wat gezonde én goedkope inspiratie hebben wij drie gezonde pastagerechten op een rijtje gezet!

Gezonde pastagerechten: Vega Italiano

Dit verrukkelijke recept zit boordevol groente en bevat nog geen rond de 400 kcal per portie. Bij een gezond eetpatroon hoef je niet elke dag vlees te eten en het is vaak stukken goedkoper. Een budgettip: ga altijd voor ingeblikte tomaten, deze zijn net zo gezond als verse tomaten. Let er wel op dat deze geen extra toevoegingen als zout en suiker bevatten. Dit recept is voor twee personen, maar je kan natuurlijk altijd een portie invriezen.

gezonde pastagerechtenIngrediënten voor twee personen                             

250 gram penne of spaghetti (AH basic €0,50)
1 eetlepel olie €0,04
125 courgette €0,54
1 blik tomatenblokjes 400 gram (AH basic €0,44)
1 potje pesto (AH pesto rosso €0,99)
1 blik tomatenpuree (AH basic        €0,14)
2 teentjes knoflook €0,10

Bereidingswijze:

Kook de pasta in een pan met kokend water voor 7 tot 10 minuten en giet dit daarna af in een vergiet. Snijd de courgette in plakjes en laat de tomaten uitlekken in een vergiet. Doe daarna olie in de hapjespan en laat het goed heet worden. Pers ondertussen twee teentjes knoflook in de knoflookpers. Doe dit samen met de groenten in de hapjespan en zet dit op middelhoog vuur. Schep de groenten regelmatig om.

Doe 5 theelepels rode pesto, snufje peper en het blikje tomatenpuree in de pan. Serveer de pasta en de saus op een bord en garneer eventueel met basilicum en rucola.

Courgetti a la cream

Wil je een keer wat minder koolhydraten eten maar wel een gezonde pastagerechtenlekkere maaltijd? Dan is courgetti echt wat voor jou! Er zijn veel varianten, maar wij hebben onze favoriet voor je uit gekozen. Courgetti is niet alleen supergezond, maar ook erg low-budget. Je hoeft namelijk alleen maar een courgette te kopen, saus en nog wat groente naar keuze. Lekker, gezond en snel te bereiden! Dit recept kan ook koud gegeten worden, erg handig om bijvoorbeeld mee te nemen. Het recept bevat minder dan 400 kcal per portie. 

Ingrediënten voor twee personen

2 courgettes €1,08
2 rode uien €0,20
1 blikje tonijn op water (Statemans €0,94)
125 gram créme fraîche light (AH €0,55)
125 gram mozzarella (Val Grande Val grande €0,45)
1 theelepel gedroogde dille
1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Voor dit wordt een spirelli of een mandoline gebruikt. Snijdt de courgettes in slierten. Maak deze even lang als een spaghetti sliert. Snipper de ui en bak deze kort in olie in een hapjespan. Doe de courgette in de pan als de uitjes bruin beginnen te worden en roer dit goed om. Laat de tonijn uitlekken en voeg dit toe aan de pan. Doe de créme fraîche, mozzarella en de kruiden in de pan en roer dit tot een geheel. Garneer eventueel met verse basilicum.

Rode Pasta met Shoarma

Ben jij een echte vleesliefhebber maar wil je toch een voedzame
goedkope pastagerechtenmaaltijd? Dan is dit echt een recept voor jou! De shoarmareepjes van de Albert Heijn vallen binnen de Schijf van Vijf, wat betekent dat ze volledig in een gevarieerde en gezonde leefstijl passen. Samen met knoflook en kruiden krijgt deze pasta een rijke smaak. Dit recept bevat ongeveer 500 kcal per portie.

Ingrediënten voor twee personen
200 gram spaghetti (AH basic €0,55)
200 gram Shoarmareepjes (AH €1,50)
1 blik gepelde tomaten (AH basic €0,39)
200 gram gebroken sperziebonen (Groko €0,62)
Knoflook 4 tenen
1 theelepel vleeskruiden
1 theelepel chilikruiden

Bereidingswijze

Kook de pasta in kokend water voor 7 tot 10 minuten en giet dit daarna af in een vergiet. Bak de shoarmareepjes in een hapjespan gaar. Voeg daarna de sperziebonen en de knoflook toe. Doe de gepelde tomaten met de kruiden en roer dit goed door tot een geheel. Serveer de spaghetti en de saus op een bord en garneer eventueel met geraspte kaas.

DELEN