Zuinig met je MB’s omgaan? Dat doe je zo!

Heb jij al regelmatig een berichtje ontvangen van je telefoonprovider dat je bijna over je databundel heen bent? Dat is natuurlijk hartstikke vervelend, zeker als je er nog wel een aantal dagen mee vooruit moet. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je bundel te verhogen, maar je zou ook kunnen proberen om eerst wat zuiniger met je MB’s om te gaan. Het is namelijk goed mogelijk om mobiele data te besparen. Hoe je dit doet? Wij zetten hieronder wat dingen op een rij, dus lees snel verder als je hier meer over wilt weten.

Ververs niet op de achtergrond

Een goede tip om je dataverbruik te verminderen, is om niet te verversen op de achtergrond. Wanneer je dit wel doet, kan dit namelijk onnodig veel data verbruiken. Je telefoon blijft namelijk continu bezig met het zoeken van nieuwe berichten of updates, waardoor dit data kan kosten. Wat je zou kunnen doen om dit te verminderen, is om bijvoorbeeld bij je apps in te stellen dat ze minder data verbruiken. Je kunt zelfs kiezen welke apps je wel wilt gebruiken op je mobiele netwerk en welke niet. Dit kun je zowel bij dataverbruik op je iPhone als op een Android telefoon doen. Door dit in te stellen zorg je ervoor dat de inhoud van apps niet op de achtergrond wordt ververst als er verbinding wordt gemaakt met je mobiele netwerk. En zo zorg je er dus voor dat je niet onnodig veel MB’s kwijt bent, maar juist kunt besparen.

Maak vaker gebruik van wifi

Een logische, maar effectieve stap om zuiniger om te gaan met je MB’s is door vaker gebruik te maken van wifi. Wanneer je verbinding kunt maken met wifi, zal je namelijk geen MB’s gebruiken en op deze manier bespaar je op je dataverbruik. Kijk dus eens als je ergens buiten je huis bent of er een wifi netwerk beschikbaar is waar je gebruik van kunt maken. Dit zou mooi meegenomen zijn, want zo hoef jij je mobiele data niet aan te zetten.

Automatisch downloaden uitschakelen bij WhatsApp

WhatsApp is een app die ook onnodig veel data kan gebruiken, wat eigenlijk helemaal niet nodig is. Als je het niet anders hebt ingesteld, is het namelijk zo dat deze app automatisch afbeeldingen, video’s en andere documenten downloadt. En dit is eigenlijk helemaal niet nodig, want zo verbruik je dus best wat data. Door dit uit te schakelen, kun je jouw dataverbruik dus verminderen. Dit kun je doen in de instellingen van de app WhatsApp, dus kijk zeker even naar deze mogelijkheid.

Automatisch downloaden WhatsApp uitschakelen

Sluit apps als je ze niet gebruikt

Als je internet wilt besparen met je iPhone of Android telefoon, is het ook een aanrader om apps te sluiten als je deze niet gebruikt. Wanneer je deze niet sluit, zullen ze op de achtergrond blijven meedraaien. En je raadt het al, deze app wordt dan steeds weer opnieuw ververst. En dit kost MB’s. Probeer er dus echt aan te denken om apps volledig af te sluiten als je er geen gebruik meer van maakt, zodat je niet onnodig veel mobiele data verbruikt.

Check je dataverbruik goed

Tenslotte is het handig om regelmatig je dataverbruik te checken. De kans is groot dat jouw telefoonprovider je deze mogelijkheid biedt, zodat je in de gaten kunt houden hoeveel data je nog hebt tot het einde van de maand. En dit is fijn, want zo weet je beter hoeveel je nog kan verbruiken en voorkom je dat je ineens schrikt van het lage aantal data dat je nog hebt. Houd dit dus regelmatig in de gaten. Als je echt merkt dat je iedere maand heel krap zit met het aantal data, dan kan het een goede optie zijn om je bundel te verhogen. Echter kan het nooit kwaad om bovenstaande tips eerst eens uit te proberen, want wie weet bespaar je hier wel flink wat MB’s mee.

Je mobiele data uitzetten bij apps die je niet gebruikt, vaker wifi gebruiken, automatisch downloaden bij WhatsApp uitschakelen en apps sluiten die je niet gebruikt: het draagt bij aan het verminderen van je dataverbruik. Als jij dus iedere maand weer schrikt van het aantal MB’s dat je nog overhebt voor de maand, kan het goed zijn om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt zeker zuiniger omgaan met je MB’s, dus het is in ieder geval het proberen waard. Mocht het je echt niet lukken, dan kan een bundel met meer MB’s natuurlijk altijd nog een optie zijn.

Plaats een reactie

Sitemap