Waarom oppassen de perfecte bijbaan voor studenten is

Als student kun je elke cent gebruiken. Je studie kost geld, je kamer, je boodschappen, de rekeningen moeten betaald worden en vaak blijft het niet bij één biertje in de kroeg. Om alles te kunnen bekostigen ben je op zoek naar een geschikte bijbaan. Iets wat je naast je studie kan doen, zonder dat je resultaten eronder lijden.

Maar dat is soms nog best wel lastig. Werken in de supermarkt zie je niet zitten, pashokjesmedewerker in een modezaak kost teveel tijd en je staat liever voor de bar dan erachter. Maar heb je ook al eens naar oppaswerk gezocht? Misschien niet de eerste bijbaan waar je aan denkt als student, maar wel een hele goede! En we zullen je vertellen waarom.

De voordelen van een oppasbaan

Denk je bij oppassen aan jengelende kinderen, vieze luiers en het keer op keer kijken naar Dora the explorer? Dan heb je maar voor een deel gelijk. Want natuurlijk huilen kinderen wel eens, en moet je bij de allerkleinsten wel eens een luier verschonen.

Maar vergeet niet dat tijdens het oppassen jij de baas bent voor een paar uur, en dus bepaal jij dat er vandaag even geen Dora the explorer wordt gekeken. En dat jij bepaalt wat er op tv komt is niet het enige voordeel van deze bijbaan. Laten we eens wat belangrijke pluspunten op een rij zetten:

De centen

Bovenaan de lijst met voordelen staan de centen. Want zo’n oppasbaantje verdient beter dan je denkt! Wie wil er nou besparen op een goede oppas voor zijn kroost? Niemand, en dus hark jij in een paar uur tijd flink wat knaken binnen.

Lekkere tijden

Als oppasser kun je er flexibele uren op nahouden. Pas je graag op in de avond, dan zoek je een gezin uit die dan wel wat extra handen kan gebruiken. Maar misschien begint je college wel in de middag en heb je ‘s ochtends wat uren over. Die kun je dan mooi inzetten om geld te verdienen met je oppasbaantje.

Snacks!

Als je als oppasser in bij een familie thuis komt zijn ze maar wat blij met je. En om een beetje goed voor de dag te komen zullen de meeste mensen goed voor de oppas zorgen door allerlei lekkers in huis te halen. Snacks waar je normaal gesproken misschien helemaal geen geld voor hebt. Lekker snaaien dus!

Gezelligheid

Waarom oppassen de perfecte bijbaan voor studenten is

Kinderen zijn supergezellig om in de buurt te hebben, ze kletsen volop, kunnen vreselijk aanstekelijk lachen en ze willen altijd wel met je spelen. De kiddo’s hebben allerlei spelletjes in huis waar je ongegeneerd samen mee kunt spelen. Voor spelen met LEGO ben je natuurlijk nooit te oud. En je hebt ook een mooi excuus om al die awesome Disney en Pixar films nog eens te kijken.

Moet je oppassen op een baby, dan kun je genieten van het gezellige gekir van zo’n kleintje, je verbazen over de minivingertjes en misschien zelfs wel zien hoe het kindje zijn eerste stapjes zet. Hoe vaak krijg je die kans nou?

Flexibele uren, een hoop plezier en gezelligheid, de lekkerste snacks en tegelijkertijd ook nog eens dik verdienen. Zo’n oppasbaan klinkt ineens helemaal niet verkeerd!

Plaats een reactie

Sitemap