Verhuur je kamer onder!

Ga je voor een korte of lange periode naar het buitenland of naar een andere stad? En staat je kamer deze periode leeg maar betaal je wel de huur door en wil je de kamer behouden? Dan doe je er goed aan om je kamer onder te huren! 

Vooral in de grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn de tijdelijke kamer meestal net zo populair als de kamer voor onbepaalde tijd. Veel studenten trekken naar deze steden voor een stageperiode of minor. Maar ook buitenlandse studenten zijn vaak op zoek naar een tijdelijke kamer. Zelfs de kamers voor korte periodes zoals een maand of 1,5 maand zijn vaak gewillig. Ook is het mogelijk om je kamer in de zomermaanden te verhuren aan toeristen die hier minimaal een maand blijven.

Verhuur je kamer onder

Helaas is het bij sommige huurcontracten niet toegestaan om je kamer onder te verhuren. Ga dit vooraf goed na en bespreek met je huisbaas wat de mogelijkheden zijn. Maak met de onderhuurder duidelijke afspraken over de huurperiode en huurbedrag zodat er geen misverstanden ontstaan. Stel een klein contactje op waar jullie beiden je handtekening onderzetten.

Spreek ook af dat jij de huur blijft door betalen. De onderhuurder maakt jou elke maand het bedrag over en jij betaald dit aan de huisbaas. Alleen zo weet je dat het bedrag daadwerkelijk betaald wordt.

Tip: verhuur je kamer gemeubileerd. Dit scheelt jou een heleboel sjouwwerk en (vooral) voor de buitenlandse studenten is dit erg praktisch! Vraag hier een borg van 100 á 200 euro voor, die je terug geeft als alles in goede staat is bij je terugkomst. Je kunt ook een paar tientjes per maand extra vragen voor het gebruik van alle spullen. Als iemand bijvoorbeeld voor zes maanden jouw fiets of sportabonnement gebruikt, kun je hier met gemak 20 euro extra (per maand) voor vragen.

Plaats een reactie

Sitemap