Tips om als student van een drugsverslaving af te komen

In het studentenleven liggen verslavingen op de loer. Van alcohol- en drugsverslavingen tot gokverslavingen, het komt allemaal voorbij. Vooral drugsgebruik is de afgelopen jaren sterk toegenomen onder studenten. Als je als student verslaafd bent aan drugs is het belangrijk om hiervan af te kicken, zodat je weer op een gezondere manier kunt leven. Hoe je als student van een drugsverslaving af komt? Wij zetten hieronder enkele tips op een rij!

Geef toe dat je verslaafd bent

Het moeilijkste, maar beste om te doen is aan jezelf toegeven dat je verslaafd bent. Wees eerlijk tegen jezelf en erken dat je een probleem hebt met drugsgebruik. Als je jezelf niet als verslaafde ziet, voel je ook de noodzaak niet om af te kicken. Hoe eerder je eerlijk bent tegenover jezelf, hoe eerder je effectief aan je herstel kunt werken.

Voorkom triggers

Een van de belangrijkste tips om af te kicken van je verslaving, is om triggers te voorkomen. Het is van belang om situaties die het verlangen naar drugs vergroten, te vermijden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld feestjes en uitgaansgelegenheden, maar ook aan stressvolle situaties.

Zet voor jezelf op een rij wat je triggers zijn. Als je hier bewust van bent, kun je jezelf beter beschermen tegen verleiding. Het helpt om bezig te zijn met activiteiten waarbij je niet aan drugs denkt, zoals sporten, yoga of lezen. Zoek naar activiteiten die je gedachten afleiden en je een goed gevoel geven.

Ga op zoek naar professionele hulp

Lukt het je zelf niet om af te kicken van je drugsverslaving? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar professionele hulp. Experts op dit gebied kunnen een effectief behandelplan opstellen om jou van je verslaving af te helpen. Hoewel dit niet altijd een makkelijk traject is, kan het wel heel succesvol zijn.

Vertrouwen terugwinnen na je herstel

Heb je hard gewerkt aan je herstel? Dan is het tijd om dat te laten zien. Voor je omgeving kan het lastig zijn om te geloven dat je bent afgekickt. Je kunt wel zeggen dat je niet meer verslaafd bent, maar als je hier eerder over hebt gelogen kan het voor anderen lastig zijn om dit te geloven. Om je dierbaren gerust te stellen, kun je een drugstest kopen. Als dierbaren onverwachts een drugstest bij je willen afnemen en jij hiermee instemt, kan dit helpen om het vertrouwen te herstellen.

Deze tips hierboven helpen je erbij om te herstellen van je drugsverslaving. Wees eerlijk tegenover jezelf en werk hard om je gezonde leven weer op te pakken. Zorg dat je dierbaren je weer in vertrouwen nemen en pak langzamerhand de controle over je leven weer terug!

Plaats een reactie

Sitemap