Studenten massaal aan de Bitcoin in plaats van bier

De massale aandacht voor de cryptovaluta begin 2018 is niet onopgemerkt gebleven. Veel Nederlanders besloten om een deel van het spaargeld in cryptovaluta te stoppen, of besloten om de handelsportefeuille aan te vullen met digitaal geld. Het waren echter niet alleen de mensen met een modaal inkomen die interesse hadden in de cryptovaluta. Onder studenten zijn namelijk ook veel mensen te vinden die een investering gedaan hebben.

Onder hen is vooral de Bitcoin interessant, wat verklaard kan worden door de vele succesverhalen. Zo heeft Michael Eerhart tijdens zijn studententijd een leuk bedrag binnengehaald en zijn er zelfs studenten die hun collegegeld betaalden met winsten uit de Bitcoin.

Waarom de Bitcoin en niet andere cryptovaluta?

De Bitcoin wordt vaak de meest betrouwbare cryptomunt genoemd. Dit heeft vooral te maken met leeftijd van de blockchaintoepassing (Bitcoin is bijvoorbeeld aanzienlijk ouder dan Digibyte) en de ontwikkelingen op het platform. Er wordt constant gewerkt aan verbetering en dat zorgt voor een bepaalde mate van vertrouwen. Overigens moeten we hier direct aan toevoegen dat het ook wel nodig is, aangezien Bitcoin tegen schaalbaarheidsproblemen aanliep en transacties meer dan een dag konden duren.

Het is natuurlijk niet zo dat je een aantal Bitcoin aan moet schaffen om mee te kunnen doen. De prijs ligt op dit moment boven de € 6000 en dat is geen bedrag dat je als student even kunt missen. Wanneer je kijkt naar de exchanges (bijvoorbeeld via Cryptostart), dan zie je dat er een aantal exchanges zijn waar je direct geld kunt storten met euro’s. Vervolgens kies je niet een aantal Bitcoin, maar je kiest het bedrag dat je wilt investeren. Kies je voor € 100, dan levert dat op het moment van schrijven 0.015293 Bitcoin op. Het is dus niet nodig om een storting te doen van € 6000 om een investering te kunnen doen in Bitcoin.

Is investeren in Bitcoin een goede keuze?

Investeren in cryptovaluta kan een verstandige investering zijn. Zeker wanneer je kijkt naar de mensen die hier veel geld mee verdiend hebben, maar besef dat dit voor de grote toeloop was. De kans dat Bitcoin nog eens een stijging doormaakt van honderden procenten is nihil. Zeker omdat er tegenwoordig veel andere cryptomunten ontwikkeld zijn die wellicht beter passen bij het toekomstperspectief voor het digitale geld, Internet of Things en het bewaren en verkopen van data.

Wat betekent dit concreet voor jou: kijk eerst naar de mogelijkheden voordat je investeert. Wil je investeren omdat je gelooft in de toekomst van een bepaalde ontwikkeling (zoals PowerLedger of 2Give), ook dan is het verstandig om je eerst even in te lezen over de mogelijkheden en de achtergrond van de munt. Lost het een probleem op, is het een unieke toepassing en staat de koers van de munt op dit moment zo laag dat het aantrekkelijk voor je is? Dan is het zeker de moeite om te kijken naar de opties die je hebt. Wil je het direct goed aanpakken? Verdeel dan de investering over minstens vier verschillende cryptomunten zodat je het risico kunt spreiden.

TIP: Investeer alleen geld dat je kunt missen! Ga bijvoorbeeld ook niet extra bijlenen bij DUO omdat je dan meer kunt investeren!

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij.

Plaats een reactie

Sitemap