Slaapkamer inrichten met een klein budget

Heb je een studentenkamer met een apart slaapgedeelte? Lucky you! Het enige wat je nog te doen staat, is deze ruimte inrichten voor een klein prijsje. De kans is namelijk groot dat je je geld liever aan andere zaken uitgeeft dan het interieur. In dit artikel lees je een aantal tips om de slaapkamer in te richten met een klein budget.

Geef oude meubels een tweede leven

Oude meubels met slijtageplekken kun je vaak prima opknappen met een likje verf, nieuwe handgrepen en/of een nieuw onderdeel. Duik de (online)kringloopwinkel in of kijk wat je ouders nog in de schuur hebben staan. Dit is een slimme manier om geld te besparen!

Bezuinig niet op het bed

Hoewel bedden een grote aankoop kunnen zijn, raden we toch aan om hier niet op te bezuinigen. Een goed bed draagt bij aan een fijne nachtrust en is dus ook belangrijk voor je gezondheid. Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in een goed bed, kun je er ook weer jaren mee vooruit. Op de website van beddenwinkel Silvano vind je boxsprings van hoge kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Tip: Maak voor het perfecte resultaat gebruik van de online boxspring configurator. Met deze tool kun je stap voor stap je ideale bed samenstellen. Bij iedere keuze krijg je direct een overzicht van de prijzen, bijvoorbeeld van de verschillende matrassoorten. Zo weet je aan het einde precies de totale prijs van jouw op maat gemaakte boxspring. Neem bij Silvano het Lifestyle Original bed als basis om de prijs zo laag te houden (zie onderstaande afbeelding).

Slaapkamer inrichten

Koop een groot vloerkleed

Vind je de vloer in de slaapkamer niet zo mooi, maar wil je geen geld uitgeven aan een nieuwe? Koop dan een extra groot vloerkleed. Hiermee bedek je eenvoudig een groot gedeelte van het oppervlak. Bovendien is het een leuke manier om meer sfeer en persoonlijkheid in de slaapkamer te brengen. Koop het vloerkleed tweedehands of in de aanbieding.

Decoreer met planten

Planten zijn geweldige accessoires voor een budgetproof slaapkamer. Je koopt ze al voor een kleine prijs bij de supermarkt of bij de lokale bloemist. Bloempotten vind je goedkoop in de kringloopwinkel, online of bij familie/vrienden.

Doe het zelf

Er zijn online eindeloos veel Do It Yourself ideeën te vinden waarbij je voor een kleine prijs zelf iets in elkaar kunt zetten. Denk aan een nachtkastje (van kratten, een gratis pallet of een bijzettafel), een simpel kledingrek, fotolijsten of gezellige woonaccessoires. Wees creatief!

Plaats een reactie

Sitemap