Nijmegen veiligste studentenstad

Dit blijkt uit onderzoek onder 1.016 Nederlandse WO-studenten. Zij vinden dat Nijmegen de veiligste studentenstad in Nederland is. Delft staat op welverdiende nummer twee en Leiden op drie. Tevens verkiezen ze Amsterdam tot de minst veiligste studentenstad.

72% van alle WO-studenten is uitwonend. Uit recent onderzoek door Studentenwegwijzer.nl blijkt dat 46% van deze uitwonende studenten een inboedelverzekering heeft afgesloten voor de studentenwoning.

Veiligheidsbeleving in de studentensteden

De veiligheidsbeleving blijkt echter sterk uiteen te lopen in de verschillende studiesteden. Nijmegen wordt veruit als de veiligste studiestad gezien (60% veilig tot zeer veilig). Niet geheel verrassend wordt Amsterdam als de minst veilige studiestad gezien door Amsterdamse studenten (slechts 14% veilig tot zeer veilig).

Van de uitwonende studenten heeft 46% een inboedelverzekering voor de studentenwoning. Met de sterke opkomst van smartphone- en laptopbezit onder studenten is een zeer groot deel van de (waardevolle) inboedel mobiel geworden. De laptop en de smartphone worden met ruime afstand het meest genoemd in de top 3 van bezittingen waarover de student zich de meeste zorgen maakt qua diefstal of schade.

Gevraagd naar de plek waar verzekerde studenten zich de meeste zorgen maken over diefstal van of schade aan hun bezittingen geeft 58% aan zich vooral buitenshuis zorgen te maken. Slechts 13% maakt zich vooral zorgen over bezittingen binnenshuis en 29% maakt zich op beide locaties even veel/weinig zorgen.

Plaats een reactie

Sitemap