Met deze HBO en WO studies verdien je het meeste

Money money money. Geld is niet het belangrijkste maar wel érg handig om te hebben. Wanneer je een studie kiest moet deze leuk en interessant zijn maar het is natuurlijk leuk meegenomen als je er ook nog eens lekker verdiend. Wij hebben een aantal HBO en WO studies voor je op een rijtje gezet die het meeste verdienen na je studie.

Beroepen waar je het meeste mee verdiend

Tandheelkunde

Stip om nummer één de universitaire studie tandheelkunde. Heb je affiniteit met mensen en technische vaardigheden? Overweeg dan zeker deze studie want het salaris van een startende tandarts is al gauw rond de 3.000 euro per maand. Naarmate de jaren vorderen en je meer ervaring en werkjaren hebt opgebouwd kan dit uitgebreid worden naar 5.000 á 6.000 euro in de maand!

De zorg

Banen in de medische sector staan over het algemeen bekend als banen met een fors salaris. Echter kan dit als HBO verpleegkundige nog wel eens flink tegen vallen met een gemiddelde van 2.000 euro p.m (vaak inclusief onregelmatigheidstoeslag). Vaak begint het pas op te lopen wanneer je een mastertitel op zak hebt. De studieduur voor deze beroepen is gemiddeld 8 tot 14 jaar. Vaak geldt de regel hoe langer de studie, hoe hoger het salaris. Ook hebben artsen natuurlijk een hoge mate van verantwoordelijkheid. Een jaarsalaris in de medische sector ligt gemiddeld van 80.000 tot 200.000 euro!

Economische sector

Een WO opleiding econometrie biedt ook een goede kans op een top salaris. Een startsalaris voor een econoom analist of adviseur schijnt rond de 2.900 euro te liggen en kan oplopen tot 4.000 euro (of meer) in de maand!

Verloskunde

Deze HBO-studie biedt ook goede vooruitzichten voor de portemonnee. Je adviseert mensen over de bevalling, het kraambed en de zorg voor de pasgeboren baby. Deze baan biedt als starter ongeveer 3.000 euro per maand met uitbreiding naar ongeveer 3.700 euro.

Informatica

HBO informatica biedt hedendaags een goed kans op een baan én een goed salaris! Dit varieert tussen de 2.600 en 2.800 in de maand. Met wat extra jaartjes kennis en ervaring kan dit makkelijk oplopen tot 3.500 euro per maand.

Vlieg de wereld rond

Naast de bovenstaande beroepen kun je natuurlijk kiezen voor een particuliere opleiding tot piloot (bijv. KLM). Met dit beroep verdien je als starter gemiddeld 150.000 euro (!!) per jaar. Wel moet je eerst pepper dure opleiding volgen om dit beroep te mogen uitoefenen. Een opleiding bij KLM duurt 22 maanden en kost in totaal ongeveer 112.000 euro. Ben je kleurenblind of heb je een afwijking aan je ogen? Dan gaat het feest helaas niet door.

Natuurlijk zijn er nog veel meer banen die een goed salaris opleveren. De bovenstaande informatie is maar een selectie en de bedragen zijn allemaal gemiddeld genomen. 

Plaats een reactie

Sitemap